Tudung Jenama Sendiri Pakej Modal Serendah RM60 Boleh Bayar Bulan

Kini mudah untuk membuat tudung jenama sendiri, tidak perlukan modal yang besar boleh membuat bayaran ansuran serendah RM60/bulan sahaja.

Di Galeri Artie, kami sentiasa mendekati founder² & mendengar keluhan serta rintihan mereka. Sebab inilah perniagaan tudung kami kekal relevan selama 10 tahun dalam industri.

Kilang tudung jenama sendiri modal rendah bayar ansuran RM60/bulan

Modal & masa sememangnya di antara 2 faktor utama penghalang founder² yang baru ingin menceburi perniagaan tudung.

Oleh itu, kedua² faktor ini kami dapat selesaikan & ringankan beban, sesuai dengan matlamat kami untuk memastikan industri tudung sentiasa berkembang - tidak dimonopoli nama² brand besar mahupun artis.

Modal Berniaga Cipun?

Untuk jenama sendiri, tidak perlukan modal beribu² ringgit semata² untuk mendapatkan stok niaga tudung mula, seperti yang biasa dipohon OEM kilang tudung.

Kami selesaikan masalah modal founder² dengan sediakan pesanan minima (MoQ) serendah 50 helai tudung ikut warna pilihan.

Oleh itu founder² tidak dibebani dengan order stok mula banyak, simpanan stok melampau & hanya order warna² laku atau jualan tertinggi sahaja.

2022 kami bantu lagi founder² yang ingin membuat tudung jenama sendiri dengan sediakan bayaran ansuran bulanan serendah RM60 sebulan.

Hanya kurang RM2 sahaja modal sehari, yang perlu disimpan untuk bayaran ansuran tiap² bulan tersebut - terus berjimat!

Founder² tidak terbeban perbelanjaan modal operasi perniagaan & modal pusingan. Suri rumah pun tidak membebankan kewangan keluarga sedia ada kan?

Boleh lihat tawaran bayar ansur² tudung jenama sendiri disini: https://shopee.com.my/product/299352438/18044601407?smtt=0.299371813-1662889688.9

Bayaran ansuran patuh syariah, pesanan dijamin sampai, kos penghantaran yg sangat rendah ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak.

Masa Founder² Terhad?

Golongan yang berminat tudung jenama sendiri adalah dikalangan suri rumah sepenuh masa mahupun seller² online yang ingin membuka cabang produk baru tambah nilai perniagaan sedia ada.

Bagi suri rumah, masa² terluang dirumah dapat dioptimasikan untuk mula perniagaan tudung jenama sendiri kerana tidak perlu keluar mencari atau membeli stok (sourcing).

Menambah stok kini dihujung jari sahaja, order melalui sistem mesej, pihak pembuat seperti kami akan uruskan pesanan tersebut, bila siap, terus hantar ke rumah.

Oleh itu masa untuk keluarga & perniagaan terus terbuka memastikan pengurusan harian tidak terabai atau diganggu.

Kenapa Tudung Bawal?

Tudung bawal tidak seperti perniagaan tudung yang lain. Permintaan tudung bawal tidak terikat dengan 'virality' mahupun terikut² pada brand² tertentu.

Biarlah ada tudung sauk, tudung printed, tudung saudi, shawl curve, tudung ruffle & macam² lagi rekaan mahupun jenis kain, mula² gah, kini permintaan sunyi sepi sejuk krik²...

Tudung bawal ini permintaan & jualan konsisten kerana tudung bawal sesuai & ringkas untuk dipakai wanita semua peringkat umur, untuk apa saja keraian.

Ini dibuktikan ketika PKP 1.0 2020 & PKP 2.0 2021 lalu, walaupun rakyat, terutamanya wanita bertudung, tidak boleh keluar rumah, tetapi jualan tudung bawal boleh mencecah hingga 5 angka sebulan - tanpa promosi, tanpa viral pun!

Lihat video pendapatan jualan tudung musim PKP vendor jual tudung disini: 


Bertindak sekarang, jika layak, anda hanya keluarkan modal RM60/bulan untuk mula bisnes tudung, stok mula tudung jenama sendiri. Brand anda siapa tahu, satu hari nanti, akan setanding brand² terkenal kini.

Jom tengok tawaran tudung jenama sendiri bayar ansuran disini: https://shopee.com.my/product/299352438/18044601407?smtt=0.299371813-1662889688.9

Nak tengok contoh rekan bawal sulam Kelantan ada disini: https://www.galeriartie.com/2022/09/bawal-sulam-biku-kelantan-tema-warna.html
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI_S3kGdHZtESTGHngDz0NEHp1DOTw3dHFYMWfoNMQoh6pak3xw2dO0be2CpJEHoSRwA8zEf2NqzIAcR2hPOmEh-TDys1H0WTYYza-uUVDnBh2xNCvrEeUlUiZQfG08V_HS-gsr4zhvw7IbBJxoz5f4Y524u4dCaRHpA88rnuTUJ5AWgKlDc20sQbktA/s72-w480-c-h640/jenama-sendiri-ansuran-3.jpg https://www.galeriartie.com/2022/09/tudung-jenama-sendiri-modal-serendah.html Blog

4 ulasan:

  1. Dulu pernah beli sekali jenama ni memang best sebab kain dia tak jarang dan senang bentuk. Tapi yg tu warna gelap sebab tu tak jarang. Ni skali lagi try beli tapi warna cerah, jarang sikit. Awning dia mudah terbentuk. Setiap warna tu kain dia beza2 sikit. Warna dia exactly sama dengan dalam gambar.

    BalasPadam
  2. Material: 🤍🤍🤍🤍🤍

    Comfortability: 🤍🤍🤍🤍🤍

    thanks! service laju, kain sedap and color bykk pilihan

    BalasPadam
  3. kain elok...terima dalam keadaan baik tanpa kecelaan...maaf gambar tiada kaitan..terima kasih seller...

    BalasPadam
  4. barang baik sdh pun smpai dgn selamat. rekemen seller. cpat smpai..tq seller..

    BalasPadam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab pengulas yang secara sedar menerbitkannya. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi di laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Lilin Melampau Rosakkan Tudung - Lagi Tips Mudah Keraskan Awning

Kain tudung bawal anda lembik, terlalu lembut & susah dibentukkan ketika memakai? Kini tips mudah mengeraskan bahagian awning tudung bawal mahupun shawl anda. Secara umumnya ada 2 cara paling mudah yang boleh digunakan sama, yang lebih ekonomi mahupun memerlukan membeli produk pengeras kain.

Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital (Tekan Tampal Sticker)

Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk keguinaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. Hidupk

Tag Label Tudung Jenama Sendiri

Perasan tak tudung jenama brand besar seperti Bawal Exclusive, Benang Hijau, Aidijuma menggunakan tag jenis woven pada koleksi bawal² mereka? Oleh kerana tudung bawal plain pada dasarnya nampak sama, yang membezakan adalah kualiti material kain bawal cotton voile digunakan oleh brand tudung masing². Oleh itu, senang pengguna untuk kenal pasti bawal jenis/brand apa digunakan ketika dipakai dengan adanya tag atau label tudung begini. Tag tudung yang sering digunakan oleh brand² besar & founder² adalah dari jenis woven/tenun, Center-Fold (lipat tengah) atau End-Fold (lipat hujung). Material dibuat dari damask atau campuran nylon & benang warna pilihan ditenun jahit mesin ikut design/logo brand masing². Harga tag tudung begini boleh serendah 10 sen satu & tidak mahal mana. Ia boleh menggunakan berbagai warna dari benang gold, silver, hitam, putih & sebagainya, ikut design logo founder². Tag tudung woven begini tahan lasak & tak luntur warna, permukaan l

Sticker Manik Bentuk Dokoh Kerongsang Untuk Tudung Kaftan & Kurung Moden

Sticker manik DMC pelekat hotfix design bentuk kerongsang brooch dokoh, bentuk manik 3D, mendapat sambutan luar biasa sejak kebelakangan ini. Manik² DMC original bukan sahaja diletakkan pada koleksi baju busana kurung baru atau tudung, malah boleh digunakan untuk 'upgrade' baju² lama yang masih elok supaya kelihatan lebih eksklusif. Dengan Kolaborasi: Qilafairy Exclusive Johor ©2021 Kini tidak perlu menjahit satu² manik 3D pada baju kegemaran anda! Anda bebas dengan idea, bergaya ikut design kegemaran sahaja... Sticker hotfix manik DMC senang saja untuk diletak pada baju, kaftab atau tudung, guna seterika biasa mahupun mesin steam press. Sticker manik DMC bentuk kerongsang dokoh ini datang dalam saiz nominal 40cm x 40cm, dapat antara 12 - 30 bentuk, mempunyai berbagai corak & motif moden. Jika disusun letak pada tudung atau baju kurung moden, kebaya moden, busana, kaftan & seangkatannya, pakaian tersebut akan kelihatan lebih eksklusif. #diamondpa

Mengenal Jenis Fabrik Kain Tudung - Crepe (Moss & Valentro)

Berbagai fabrik boleh digunakan untuk dijadikan pilihan dibuat tudung atau pakaian muslimah. Namun pilihan fabrik yang sesuai banyak bergantung kepada rekaan (design) koleksi tudung/pakaian tersebut. Kali ini Artie Natasha berkongsikan fabrik tudung pilihan terhangat tahun 2015 sehingga Hari Raya Aidilfitri & dijangka akan terus menjadi pilihan muslimah sepanjang masa, untuk fesyen bertudung mahupun dijadikan jubah atau kain blaus. Imej ikshan : www.jxmytex.com

Tudung Bawal Sulam Biku Embun Bidang 45 Cotton Voile Japan Export Quality

Bawal sulam biku Embun design 2 dalam 1 bawal Kelantan cotton voile kelim sulam. Bawal pilihan lebih 30 warna antara jualan tertinggi viral 2021/2022. Bawal sulam rekaan klasik moden begini sangat diminati digaya padan dengan fesyen-fesyen muslimah. Bawal sulam dwi design Kelantan ini juga dikenali bawal sulam biku, bawal sulam corak embun, dua rekaan kelim sulam dalam satu. Oleh itu terus memberikan lebih opsyen untuk bergaya disamping kembalikan nastolgia rekaan kain bawal klasik zaman mak-mak kita dahulu. Rekaan kain bawal plain serba klasik, sulam minimal memberikan kelainan ketika digayakan peminat-peminat tudung bawal Kelantan. Harga borong disediakan - lebih murah & lebih nilai! Spesifikasi: Saiz: Bidang 45 / ~110cm Bentuk: Segi empat sama Fabrik: Cotton voile premium Japan exsport quality Kelim: Sulam putih/cream, 2 bahagian sulam biku & 2 bahagian sulam bentuk embun. Sifat-Sifat Bawal Kelantan: Mudah bentuk Awning on-point Senang

10 Tip Penjagaan Mesin Steampress oleh Pengguna Lebih 8 Tahun Guna

Body mesin steampress patah, cover mesin steampress berlubang 😱. Dikhabarkan mesin founder beli di sini 8 tahun yg lalu terus berjasa!  Ini tips nya dikongskan founder-founder... Plug wayar mesin terus ke soket dinding. Elak guna wayar extension murah². Jika perlu gunakan extension wayar, guna jenis wayar tebal. Elak guna secara terus menerus berjam-jam, beri masa rehat bila perlu. Amalkan cuci/lap tapak alas pemanas sebelum mulakan kerja. Jika tidak digunakan, ketika sejuk, turunkan handle penuh & lock. Jika tidak lock tekanan hidraulik press boleh melemahkan struktur body mesin. Tukar pelapik padding jika perlu. Hamparkan kain lain sebagai pengalas jika diperlukan. Lap & bersihkan habuk/kotoran disekeliling mesin dari masa ke semasa. Guna mesin di ruang terbuka & mempunyai pengu

Cara Bayar Ansuran RM57 Buat Tudung Jenama Sendiri

Kini super mudah buat tudung bawal jenama sendiri dengan bayar ansuran. Kembangkan bisnes & koleksi tudung butik anda tanpa terasa beban modal. Buat tudung jenama sendiri bayar Ansuran serendah rm57.77/bulan saja! Dapat real color kain pilihan, free plastik tudung & postage pun murah - COD pun boleh! Founder² dah tempah prepare #raya2023 anda bila lagi? Beli borong, Buat tudung jenama sendiri bayar COD atau ansuran bulan² pun ada >>> https://shope.ee/3pnv8FJzaz . Postage pun laju super cepat! Terus maju jaya, kami tetap bantu usahawan² sebaik mungkin 🤗. Contact Admin di wa.me/60175168305 @ klik butang "Whatsapp" pun boleh. Staf sedia membantu & respons super pantas. Nak tengok bawal sulam ready stok ada disini: https://mycollection.shop/bawal . #tudungjenamasendiri #bawal #bawalsulam #tudungbawal #bawalkelantan #hijabstyle #muslimahwear #tudungjenamasendiri

Bawal Sulam (Yang Viral Tu...)

Siapa sangka, tahun 2022 menyaksikan ‘kebangkitan semula’ trend tudung bawal sulam dengan corak yang lebih minimalis, klasik dengan berbagai fabrik bawal yang berbeza. Kebanyakan seller menjual tudung/hijab ini dengan harga sekitar RM40-RM50 sehelai bergantung kepada corak sulaman tudung bawal mereka.  Sekitar tahun 2000 ke atas, tudung ini sangat popular dipakai oleh wanita-wanita Melayu dengan berbagai cara gaya & design, siap hiasan batu & manik keliling kain untuk tudung bawal sulam mereka. Tudung bawal sulam kembali hangat terjual di pasaran? Tahun 2022, ramai yang mula selongkar almari di rumah untuk mencari tudung-tudung lama terutamanya yang pernah dimiliki ibu mereka. Menurut pemilik-pemilik tudung bawal sulam di TikTok, terdapat banyak helai yang ‘diperam’ simpan, dengan berbagai warna & corak yang lebih menarik. Ada sesetengah tudung bawal sulam milik mak-mak mereka tampil lebih cantik berbanding design tudung bawal sulam klasik yang viral terjual d

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia Borong tudung di THR Gegar Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Tudung bawal sulam exclusive borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.