Tudung Bawal Sulam Terbaru Kenapa Sulaman Tangan Pilihan Founder²

Nampaknya trend memakai tudung bawal sulam semakin dominan, permintaan luarbiasa kaum Hawa semua peringkat umur.

Kaum Hawa di Malaysia yg memakai hijab, mencari kelainan, memastikan fesyen gaya di pakai kelihatan sofistikated, trendy, tetapi masih mengekalkan kesederhanaan bertudung.

Thailand, Filipina & Indonesia, tidak kurang hebatnya permintaan tudung bawal sulam begini, kerana keunikan rekaan serta kehalusan seni bentuk design sulam ditawarkan.

Rata² penjual di laman sosial seperti di TikTok, Facebook & Instagram, koleksi bawal sulam mesti ada ditawarkan ketika jualan 'live' mereka.

Persoalannya, adakah permintaan memakai tudung bawal sulam begini hanyalah trend masa, ikut tempoh waktu tertentu sahaja?

Tudung bawal sulam permintaan terkini muslimah hijab Malaysia

Kami sebagai pembekal tudung bawal cotton voile Japan, yang membekalkan tudung untuk founder² dalam & luar Malaysia, rekaan² tudung bawal sulam terbaru terus diminta oleh founder² sepanjang minggu.

Trend permintaan bawal sulam oleh founder² ini telah bermula sejak tahun 2020 lagi, semasa seluruh dunia hampir "lockdown" ketika pandemik.

Seterusnya, di tahun 2021, setelah pergerakan dilonggarkan ketika "lockdown", tudung bawal sulam tetap dicari oleh kaum Hawa memandangkan semua sudah boleh mula keluar dari rumah.

Pada tahun 2022 pula, pergerakkan masyarakat lebih bebas, boleh rentas sempadan, maka tudung bawal sulam menjadi trend untuk dipakai ke pejabat mahupun keluar untuk bersiar, bercuti ataupun menghadiri event majlis keraian.

2023 pula, setelah bermula tempoh endamik, rekaan tudung bawal sulam semakin menyerlah, ditonjolkan secara lebih luas dengan permintaan kaum Hawa yg berhijab dari negara² jiran seperti di Filipina & Thailand.

Nampaknya tudung bawal sulam tidak menoleh kebelakang lagi.

Tudung bawal sulam

Permintaan yg cukup konsisten begini membuatkan founder² sentiasa mengeluarkan design² bawal sulam baru, dengan rekaan lebih moden, sesuai dipakai gaya dengan berbagai fesyen muslimah -- untuk apa jua keadaan.

Baik bagi kaum Hawa yg suka memakai jubah, berbaju kurung, gaya santai dengan skirt panjang, mahupun gaya rugged berseluar jeans denim dengan kemeja, bawal sulam boleh saja disuai padan dengan mudah.

Tidak salah, bawal sulam yg dahulunya dipopularkan oleh mak² kita pada zaman mereka, kini dalam transaksi kemodenan, memastikan seni gaya berhijab ini terus kukuh & diingati semua peringkat umur.

Kami masih mengekalkan tradisi pembuatan sulam tangan, atau sulam dengan mesin berbanding menggunakan sulaman ber-komputer.

Ramai founder² berpendapat sulaman ber-komputer ini kurang seninya, nampak kaku, tidak menonjolkan keunikan perincian design koleksi bawal.

Apa pula pandangan anda? Sulam tangan atau sulam berkomputer menjadi pilihan?

Nak lihat rekaan² bawal sulam ilham founder² sepanjang 3 tahun kebelakangan ini?

Design² bawal sulam terdahulu boleh dilihat di katalog online disini https://galeriartie.com/bawal-sulam-viral 

Semoga ia dapat memberikan inspirasi & mencetuskan idea baru untuk koleksi design bawal sulam anda yg akan datang.

Diharap dapat membantu!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXcbMPNp7k6Lmb-CAqqdPlfOUQCP62_upoaLE2sfXFze6r78MyTVidmPZ8uA_9zDsLksHWW5gcA-Y613DVUhib0K3WpI-GWwTzDMH_UWGY0iahzplTkX-i8EZ5MAx9MkBQf80xzApA9oN2zoIrHNWqKTLQHgJILowFVsgb-OkmXMk5grYOIMq2RnO_cQtP/s72-w480-c-h640-rw/InShot_20240121_225815715.webp https://www.galeriartie.com/2024/01/bawal-sulam-terbaru.html Bawal-Sulam,Bisnes,Blog,Tudung-Bawal

1 ulasan:

  1. Material:ok Comfortability:ok Warna tudung memang cantik.. sama mcm dlm gambar.. kain belum basuh ada keras sikit.. dh basuh lembut.. cotton voile kan.. saya suke sgt.. terima kasih.. alhamdulilah..

    BalasPadam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Tema Warna Trend Hari Raya 2024

Tidak dinafikan, jenama² terkenal busana² & tudung hari raya sudahpun membuat persiapan lebih awal untuk perkenalkan koleksi masing² di hari Lebaran nanti. Persiapan koleksi baru Hari Raya begini selalunya bermula 3 bulan sebelum tibanya bulan puasa Ramadhan. Malah ada jenama² terkenal baju Melayu & baju kurung sepadan telah membuat persiapan sehingga 6 bulan sebelumnya 😱! Januari 2024, jenama baju Melayu & baju kurung sedondon atau sepadan, Bulan Bintang telah memperkenalkan warna² yg bakal trendy menjadi hot 🔥 Hari Raya 2024.

Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten disepanjang tahun 2020, 2021, 2022, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun² lalu. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cott

Design Baju Raya 2024 by LEEYANARAHMAN®

Siapa tidak kenal jenama LEEYANARAHMAN® yg sudah lebih 10 tahun berkecimpung dalam industri fesyen muslimah di Malaysia. Dengan lebih 2 juta followers di Instagram dan hampir 300K pengikut di Facebook, jenama tempatan ini semakin kukuh dalam industri fesyen Malaysia. Menggunakan moto "Design Letops No.1 Malaysia", setiap tahun jenama LEEYANARAHMAN® tidak tertinggal dengan design² baju baru yg lebih segar untuk hari Lebaran nanti. Kali ini kami perkenalkan barisan rekaan baju Hari Raya dari koleksi Gemersik LEEYANARAHMAN® untuk tahun 2024 ini.

Tag Tudung Label Baju Jenama Sendiri

Perasan tak tudung jenama brand besar seperti Bawal Exclusive, Benang Hijau, Aidijuma menggunakan tag jenis woven pada koleksi bawal² mereka? Oleh kerana tudung bawal plain pada dasarnya nampak sama, yang membezakan adalah kualiti material kain bawal cotton voile digunakan oleh brand tudung masing². Oleh itu, senang pengguna untuk kenal pasti bawal jenis/brand apa digunakan ketika dipakai dengan adanya tag atau label tudung begini. Tag tudung yang sering digunakan oleh brand² besar & founder² adalah dari jenis woven/tenun, Center-Fold (lipat tengah) atau End-Fold (lipat hujung). Material dibuat dari damask atau campuran nylon & benang warna pilihan ditenun jahit mesin ikut design/logo brand masing². Harga tag tudung begini boleh serendah 0.10 sen satu & tidak mahal mana. Ia boleh menggunakan berbagai warna dari benang gold, silver, hitam, putih & sebagainya, ikut design logo founder². Tag tudung woven begini tahan lasak & tak luntur warna, perm

Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital Tekap Tampal Sticker Hotfix

Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk kegunaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. H

Warna Tema Baju Raya 2024 & Tudung Aidilfitri

Warna tema baju raya 2024 pilihan pereka fesyen baju raya Aidilfitri Elrah Exclusive Beberapa minggu lagi umat Islam di seluruh dunia akan menyambut bulan puasa Ramadhan Al Mubarak. Kekalutan memilih tema warna baju raya tahun ini 2024 semakin hangat dikongsikan oleh peminat² fesyen, di laman sosial mahupun di Grup aplikasi mesej masing². Mana taknya, lebih baik sediakan awal² supaya menjelang Ramadhan nanti, boleh terus fokus tumpukan ber-ibadat di sepanjang bulan mulia nanti.

Tudung Jenama Sendiri Cotton Voile Japan Modal Hanya RM35.40 Murah Begini Caranya

Kini buat tudung jenama sendiri serendah RM35.40/bulan pun boleh 🤔. Modal niaga bulan² tak besar, tak perlu MoQ tudung bawal banyak², produk tidak expired, permintaan tudung bawal konsisten sepanjang tahun - tak terikut viral bagai. Beli borong, buat tudung jenama sendiri bayar COD atau ansuran bulan² boleh lihat disini >>> https://shope.ee/9erExBRD1M   . Postage pun laju super cepat!

Bawal Cotton Voile Japan Katalog Sampel Warna Tudung Bidang 45/50/55

Laman ini memudahkan carian contoh warna² tudung bawal cotton voile Japan. Gunakan butang Search untuk membuat carian tudung bawal super mudah & cepat mengikut code warna, warna panggilan & grup warna. Gunakan keyword "all" atau "semua" (tanpa quote) untuk paparan semua. Klik image untuk zoom dekat & download. Mula carian warna dibawah ini. Selamat mencuba! Nak mula sikit-sikit, sini boleh buat tudung jenama sendiri bayar ansuran serendah RM34.50/bulan saja >>>  https://mycollection.shop/hijab.co

Warna Tona Biru Tudung Jualan Tertinggi 2023

Usahawanita & founder² tudung jenama sendiri mesti tercari² apakah warna² pilihan utama bakal² pelanggan mereka? Selalunya founder² ini akan memilih tona² warna yg mereka suka, tetapi hakikatnya, yg membeli bukannya diri sendiri bukan? Pilihan warna tudung terpaling laris agak subjektif, adakalanya mengikut musim serta keadaan semasa.

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro
Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
Borong tudung di THR Gegar
Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.