Sticker Manik Bentuk Dokoh Kerongsang Untuk Tudung Kaftan & Kurung Moden

- +

Sticker manik DMC pelekat hotfix design bentuk kerongsang brooch dokoh, bentuk manik 3D, mendapat sambutan luar biasa sejak kebelakangan ini.

Manik² DMC original bukan sahaja diletakkan pada koleksi baju busana kurung baru atau tudung, malah boleh digunakan untuk 'upgrade' baju² lama yang masih elok supaya kelihatan lebih eksklusif.

Stikcer manik bentuk kerongsang dokoh kurung moden
Dengan Kolaborasi: Qilafairy Exclusive Johor ©2021

Kini tidak perlu menjahit satu² manik 3D pada baju kegemaran anda! Anda bebas dengan idea, bergaya ikut design kegemaran sahaja...

Sticker hotfix manik DMC senang saja untuk diletak pada baju, kaftab atau tudung, guna seterika biasa mahupun mesin steam press. Sticker manik DMC bentuk kerongsang dokoh ini datang dalam saiz nominal 40cm x 40cm, dapat antara 12 - 30 bentuk, mempunyai berbagai corak & motif moden.

Jika disusun letak pada tudung atau baju kurung moden, kebaya moden, busana, kaftan & seangkatannya, pakaian tersebut akan kelihatan lebih eksklusif.

#diamondpatch #manikdokoh #stickermanik #manik3D #diamondbeads

Harga borong disediakan - lebih murah & lebih nilai!

[Name] (2023 Design) Dokoh, Brooch, Kerongsang, AB 18 bentuk, 3x5cm
[SKU] 2512
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Ready Stock

Sticker manik baju tudung 3D bentuk dokoh kerongsang design 2023
[Name] (2023 Design) Dokoh, Brooch, Kerongsang, AB 14 bentuk, 3x5cm
[SKU] 20230301
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order

Sticker manik baju tudung 3D bentuk dokoh kerongsang design 2023
[Name] (2023 Design) Dokoh, Brooch, Kerongsang, AB 14 bentuk, 6x3cm
[SKU] 20230302
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Sticker manik kerongsang busana Johor
[Name] TOP SELLER, Dokoh, Brooch, Kerongsang, 15 bentuk, 4x8cm
[SKU] F2820
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Design terbaru sticker manik bentuk kerongsang busana Johor
[Name] DESIGN TERBARU, Dokoh, Brooch, Kerongsang, 16 bentuk, 4x8cm
[SKU] F3050
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Sticker manik kerongsang DMC
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, 15 bentuk, 4x6cm
[SKU] F2825
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Sticker manik design kerongsang brooch DMC
[Name] Brooch, Dokoh, kerongsang, 16 bentuk, 6x6cm
[SKU] 2675
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Sticker manik kerongsang iron on DIY
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, cicak, 21 bentuk, 3x6cm
[SKU] F1376
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Ready stok
Sticker manik kerongsang
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, 16 bentuk, 5x5cm
[SKU] F3006
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Sticker manik bentuk kerongsang busana
[Name] Brooch, Dokoh, kerongsang, 24 bentuk, 4x6cm
[SKU] F3045
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Manik sticker DMC kerongsang
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, 12 bentuk, 6x6cm
[SKU] F3025 
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
Sticker maniuk brooh kerongsang busana Johor
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, 30 bentuk, 3x3cm
[SKU] F2656
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Ready stok
Sticker manik untuk kurung moden
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, 20 bentuk, 4x4cm
[SKU] F2274
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Ready stok
Sticker manik bentuk kerongsang
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, 20 bentuk, 4x4cm
[SKU] F3049
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order

Manik dokoh kerongsang kurung moden Johor
[Name] Dokoh, Brooch, kerongsang, 20 bentuk, 4x5cm
[SKU] 2243
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Ada Stok
Manik dokoh kerongsang baju kurung
[Name] Dokoh, Brooch, Kerongsang, Cincin, 16 bentuk, 4x4cm
[SKU] F2301
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] In-stock
Sticker manik baju dokoh kerongsang kurung johor
[Name] Dokoh, Brooch, Kerongsang, Beras, 64 bentuk, 3x3cm
[SKU] F2812
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Ada Stok
Manik 3D kurung baju tudung
[Name] Dokoh, Brooch, Kerongsang, 24 bentuk, 5x5cm
[SKU] F2788
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
[Name] Dokoh, Brooch, Kerongsang, AB + Hitam 14 bentuk, 6x3cm
[SKU] 2427
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order
[Name] Dokoh, Brooch, Kerongsang, AB 14 bentuk, 6x3cm
[SKU] F2048
[Price] 7.50
[Before] 10.00
[MOQ] 100
[Status] Pre-order

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEil-N8y_bCczL6ylUP_Dw-tdS9fLLjoD8NyFsdc64sxXRKkl-SeTwlBvL8sij5vx-mqwoqT5H76nXkGgkt_0xD6_paLwOw0qrQek_3dYQosOSC50gzW-uEbclgNZSvX0WyJK7QKiQ3CttsjSherEZ0X5W3gsmQRRHS8koALiUX7cF-_aYdCEcct4tczMA/s72-w480-c-h640-rw/IMG_20221130_130435.webp https://www.galeriartie.com/2022/11/sticker-manik-bentuk-kerongsang.html Hotfix,Hotfix-Batch,Store

15 ulasan:

  1. Cantik... Dah tampal kat tudung.. nti beli lagi banyak lagi tudung ala Faezah Elai yg blom ada batu

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah batu dah sampai cantik sangat warnanya.. sampai pun cepat terima kasih seller yg peramah senang berurusan πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    BalasPadam
  3. Batu cantik Saya suka dah banyak kali order dengan saller ni penghantaran pun order hari esok sampai brg

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah sgt cepat smpai..smlm order ari dh smpai…saller pon baik layan pertayaan n buat tukaran brg pon bg kerjasama yg bagus..inshaAllah ada rezeki blh shopping lgi..ini lh hasil kejadian nya

    BalasPadam
  5. Quality: terbaekkk

    manik selamat sampai..semua cantik2 n dalam keadaan elok,walaupun dilelong..nti akan repeat lg..tq seller..

    BalasPadam
  6. Quality: kualiti ok dah banyak kali order dengan saller ni penghantaran cepat Saya suka suka

    BalasPadam
  7. alhamdulillah barang selamat sampai dan bungkusan yang kemas terima kasih

    BalasPadam
  8. Sticker manik tampal dmc diterima dgn baik, seller pack siap kotak, selamat masa delivery. Beli untuk upgrade sket baju kaftan & jubah mak, hepi sangat nampak mahal. Nak pasang pun senang guna seterika. Manik nampak berkilat² ori kaca bentuk diamond dah macam manik mahal dari Austria jew 🀭

    BalasPadam
  9. Terbaikkk...oder pn cpt smpai..blh repeat bl lg..tq seller πŸ‘πŸ˜ŠπŸ˜Š

    BalasPadam
  10. Alhamdulilah barang semua keadaan baik dan cantik

    BalasPadam
  11. Fast delivery ✨✨✨✨✨

    Good packaging πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    Cntk nd kemas…akan repeat design lain
    Tq seller

    BalasPadam
  12. Seller silap hantar size, lepas report terus dia hantar yang baru. 5 bintang untuk seller yang bertanggungjawab dan fast response and delivery
    πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    BalasPadam
  13. Mak saya sukaa. Dia kata banyakkk and murahh. Terkejut dia. Alhamdulillah

    BalasPadam
  14. Senang kerja, cepat pun cepat🀣 tq Sy beli, dh kli kedua repeat nyesal beli sikitπŸ˜‚ tq seller πŸ‘πŸ‘

    BalasPadam
  15. Quality: cntik and semua cantik laa

    Sapa2 nk beli boleh try sini batu dia srs cantik

    BalasPadam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten disepanjang tahun 2020, 2021, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun² lalu. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cotton voi

Lilin Melampau Rosakkan Tudung - Lagi Tips Mudah Keraskan Awning

Kain tudung bawal anda lembik, terlalu lembut & susah dibentukkan ketika memakai? Kini tips mudah mengeraskan bahagian awning tudung bawal mahupun shawl anda. Secara umumnya ada 2 cara paling mudah yang boleh digunakan sama, yang lebih ekonomi mahupun memerlukan membeli produk pengeras kain. Nak tengok sample kain bawal cotton voile Japan & warna2 ada disini >>> https://galeriartie.com/warna-bawal

Bawal Cotton Voile Japan Katalog Sampel Warna Tudung Bidang 45/50/55

Laman ini memudahkan carian contoh warna² tudung bawal cotton voile Japan. Gunakan butang Search untuk membuat carian tudung bawal super mudah & cepat mengikut code warna, warna panggilan & grup warna. Gunakan keyword "all" atau "semua" (tanpa quote) untuk paparan semua. Klik image untuk zoom dekat & download. Mula carian warna dibawah ini. Selamat mencuba!  Nak mula sikit-sikit, sini boleh buat tudung jenama sendiri bayar ansuran serendah RM34.50/bulan saja >>>  https://mycollection.shop/hijab.co

Tudung Bawal Sulam Tangan Mawar V2

Rekaan tudung bawal sulam tangan terbaru sulaman Mawar V2 guna kain cotton voile Japan dengan sulam berbentuk bunga² mawar keluaran untuk Disember 2023.  Sulamannya direka hias berbentuk bunga² mawar moden disusun tabur dengan hiasan manik exclusive tambah seri rekaan. Koleksi² terkini tudung bawal plain cotton voile rekaan jahitan kelim tebal halus atau bersulam signitur kelim kain² bawal dari negeri Kelantan.  Corak² sulaman berbentuk bunga dihias letakk secara tabur susun, diserikan dengan manik exclusive gred AAA berkilat seperti manik mahal terkenal dari negara Austria.  Keluaran: 12/2023 Spesifikasi: Bawal: Premium Voile Scarf Fabrik: Cotton voile Japan export quality Bidang: 45 (~110cm) Bentuk: Square (segiempat sama) Kelim: Closed overlock seams Label: No tag / Artie Premium Pilihan Warna: 20+ Borong: RM29 RRP: Boleh sehingga RM76 (berdasarkan lokasi & kos niaga) Ciri 2 : Kain bawal premium tidak jarang & ti

Tag Tudung Label Baju Jenama Sendiri

Perasan tak tudung jenama brand besar seperti Bawal Exclusive, Benang Hijau, Aidijuma menggunakan tag jenis woven pada koleksi bawal² mereka? Oleh kerana tudung bawal plain pada dasarnya nampak sama, yang membezakan adalah kualiti material kain bawal cotton voile digunakan oleh brand tudung masing². Oleh itu, senang pengguna untuk kenal pasti bawal jenis/brand apa digunakan ketika dipakai dengan adanya tag atau label tudung begini. Tag tudung yang sering digunakan oleh brand² besar & founder² adalah dari jenis woven/tenun, Center-Fold (lipat tengah) atau End-Fold (lipat hujung). Material dibuat dari damask atau campuran nylon & benang warna pilihan ditenun jahit mesin ikut design/logo brand masing². Harga tag tudung begini boleh serendah 0.10 sen satu & tidak mahal mana. Ia boleh menggunakan berbagai warna dari benang gold, silver, hitam, putih & sebagainya, ikut design logo founder². Tag tudung woven begini tahan lasak & tak luntur warna, perm

Tudung Bawal Asli Cotton Voile (No.1) Japan Export

Bagi penggemar tudung bawal, kain Bawal Asli cotton voile Japan eksport memang tidak asing lagi. Di Kelantan atau di negeri-negeri pantai timur Semenanjung Malaysia kain bawal asli cotton voile ini juga dikenali "Bawal No. 1". Tidak seperti kain bawal yang berharga murah, kain bawal asli adalah kain cotton voile sebenar, mudah dibentuk & sentiasa mempunyai tekstur lembut. Sifat kain yang tidak jarang, tidak berbulu jika ulang basuh, urat benang kain yg konsisten serta warna yang lebih memukau, menjadikan kain bawal asli Kelantan pilihan pengguna. Bawal asli Artie Exclusive didatangkan dengan kelim tebal, signitur rekaan tudung bawal Kelantan. Pengguna² yang biasa menggunakan tudung bawal berjenama yang mahal mengakui kain bawal asli cotton voile Japan Artie Exclusive adalah hampir sama - malah mereka tidak dapat membezakannya! Oleh itu, muslimah boleh tetap terus bergaya dengan tudung bawal kerana koleksi bawal asli Artie Exclusive pada harga marhaen & sangat mam

Tudung Bawal Bidang Besar B50 Cotton Voile Premium Japan

Tudung bawal bidang besar dari negeri Kelantan memang tidak asing lagi, carian dikalangan muslimah kerana kesesuaian labuhnya ketika digayakan Tudung bawal cotton voile premium Japan bidang 50 inci, juga digelar "tudung ustazah" atau "tudung labuh" oleh peminat-peminatnya kerana bentuk kain tudungnya yang tidak jarang serta menutup bahagian dada depan & belakang.   Sifat kain premium cotton voile bidang besar begini yang tidak jarang, tidak berbulu jika ulang basuh, urat benang kain yang konsisten serta warna yang lebih memukau, menjadikan kain bawal dari negeri Kelantan pilihan pengguna. Spesifikasi: Saiz: Bidang 50 / ~127cm Bentuk: Segi empat sama Fabrik: Premium cotton voile Japan kualiti eksport Kelim: Biasa, jahitan closed overlock Sifat-Sifat Bawal Kelantan: Mudah bentuk Awning on-point Senang gosok. Tidak jarang atau berbulu Sejuk & selesa Mudah digosok Cepat kering

Terbaru Tudung Bawal Sulam Tangan Matahari V2 Sulaman Bunga

Terbaru design tudung bawal sulam tangan Matahari V2 menggunakan kain cotton voile Japan dengan sulaman berbentuk bunga matahari keluaran khas Disember 2023.  Sulaman direka hias bentuk bunga² disusun tabur dengan hiasan manik exclusive menambah seri rekaan. Koleksi² terkini tudung bawal plain cotton voile rekaan jahitan kelim tebal halus atau bersulam signitur kelim kain bawal dari negeri Kelantan.  Corak² sulaman berbentuk bunga hias diletakkan secara tabur susun, diserikan dengan manik exclusive gred AAA berkilat seperti manik mahal terkenal dari negara Austria.  Keluaran: 12/2023 Spesifikasi: Bawal: Premium Voile Scarf Fabrik: Cotton voile Japan export quality Bidang: 45 (~110cm) Bentuk: Square (segiempat sama) Kelim: Closed overlock seams Label: No tag / Artie Premium Pilihan Warna: 20+ Borong: RM29 RRP: Boleh sehingga RM76 (berdasarkan lokasi & kos niaga) Ciri 2 : Kain bawal premium tidak jarang & tidak b

Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital Tekap Tampal Sticker Hotfix

Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk kegunaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. H

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro
Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
Borong tudung di THR Gegar
Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.