Template Susun Manik Tabur Super Cepat Guna Templet Grid

Ramai tertanya², bagaimana brand² tudung & founder² ini buat susun manik tabur di tudung² keluaran mereka nampak kemas, tersusun, jarak konsisten kelihatan exclusive.

Guna tali inci atau pembaris ke?

Guna mesin siap ada slot letak manik ada jarak tertentu ke?

Tak perlu bazir masa, olahkan idea design susunan manik DMC/Copy anda pada koleksi tudung & pakaian guna templet grid sahaja.

Templet grid susun manik chunky beads

Templet grid ini sesuai digunakan jika ada mesin steampress penampal manik ataupun guna seterika biasa pun boleh.

TIPS: Untuk gunakan banyak kali, alaskan atas templet grid susun manik ini dengan Sticker Transparen manik atau Baking Paper. Gam manik tidak melekat pada kertas, mudah guna berulang² kali.


Cara² menggunakan templet grid susun manik ini...

  1. Pastikan tapak pemanas bersih & panaskan mesin/seterika (setting Cotton).
  2. Hampar templet pada tapak penekan, tape guna pelekat di belakangnya.
  3. Alas templet dengan plastik pengalas sticker manik (transfer film/sticker) atau baking paper semi transparen. Tape supaya tidak bergerak. 
  4. Bentangkan kain yang hendak di tampal & tekap sekali utk panaskan permukaan.
  5. Susun manik diamond ikut grid templet. Bahagian pelekat manik bersentuh kain.
  6. Tekan dengan steam press/seterika dalam kiraan 5 detik.
  7. Angkat penekan/seterika, tepuk tekan manik panas tadi dgn kain spare/spounge hingga suam sejuk.
  8. Perlahan angkat kain & kibas.
  9. Ulang langkah #6 ~ #8 untuk tambah kekuatan pelekat manik.

Templet grid ini murah saja, boleh guna banyak kali & jimat masa untuk siapkan kerja-kerja design pada tudung & pakaian anda.

Boleh dapatkan online templer grid disini >>> https://shope.ee/8eyhlOybOT . Free Shipping & COD juga disediakan.

Ramai sudah menggunakannya, beribu² review pengguna 5⭐ menunjukkan ia sangat² membantu founder² mengolah design koleksi masing² -- super mudah!

Selamat Mencuba!

Link untuk dapatkan Templet Grid disini: https://shope.ee/505MKVRsIt Barang bayar baru dapat pun boleh!

Founder² yang guna manik berkilauan Copy Ori (macam manik mahal dari Austria tu) mereka dapatkan disini murah²: https://shope.ee/9erFUl4C6D

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggS78DSMRsT7YjyaHIZenFumKFE8_YHokLu71z7gL6GDVlTZOf2f9OXXM6iTsHMcXJPbslLxhewwyssl96-1MR1H4QPNlKrdDBaae7AZxLL-fuN9HuR4Jn5itKRCANQPX1KKXcBAh1dnKk4_NT57SdHKk4zhrqsakUYBdrfPE0ElGZfmtSI30v32Rzy2uN/s72-w480-c-h640-rw/templet-grid-susun-manik-tabur-tudung.webp https://www.galeriartie.com/2023/07/susun-manik-tabur-super-cepat-guna.html Blog,Hotfix

15 ulasan:

  1. Quality: ok
    Senang keje guna pamplet grid ni..seller pos pun ok x berlipat teruk

    BalasPadam
  2. Quality: sangat² terbaik..
    Penghantaran sangat cepat, pemilihan utk design batu tampal di chat shopee reply dengan cepat, Tqsm terbaikkkk.. sebelum proses bungkus n hantar take pic utk sahkan yg kita nak

    BalasPadam
  3. super duper fast delivery.
    very responsible & excellent service from the seller.
    very useful templet.
    will repeat again.
    thank you so much for your kind assistance.

    BalasPadam
  4. Quality: paper
    Dapat membantu meletakkan batu di tudung saya

    BalasPadam
  5. Quality: the quality is the best
    The parsel came really fast wen it came it was in the best condition ever it is affordable and affortable buy it now i love it soo much and i recommend buying this

    BalasPadam
  6. Quality: Ok 👍
    Beli dan dapat memang banyak.
    Cuma kurang merelip lip lap gitu.. agak so so je.
    Sy tampal pada tudung dan baju.
    Tampal guna iron je. Kasi iron panas betul tapi awas jangan sampai terbakar pula kainnya. Haha. Then dah panas tu tekaplah baik2. Yang penting pandai2 lah ejas nak bagi menarik bentuk yg ikut awak nak ye.
    Saya puas hati . Terima kasih seller.
    Semoga dipermudah urusannya diberkati rezeki. Aamiin

    BalasPadam
  7. Beli template grid manik sebab nak try tampal manik sendiri. Seller wrap dengan kertas kotak, memang tak renyuk.

    BalasPadam
  8. Penghantaran yang sangat cepat. Order kelmarin 1/9, hari ni 1/10 dah sampai. Dari kelantan ke kedah. Harap dapat membantu utk saya tampal manik

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah smpi jgk akhirnya...seller pos cepat .tp shopee courier yg lembab..pastage delayed..respon seller sgt baik..😍🥰

    BalasPadam
  10. 5 bintang untuk seller yang bertanggungjawab dan fast response and delivery
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    BalasPadam
  11. Seller post out laju. Barang pun cpt smpy. Cuma saya ade return satu helai sbb warna x sama dgn gambar. Tudung best sgt. Sy rse sy lg prefer kain ni dr bawal ekslusif. Cuma mingkin blh improve dekat benang tepi tu. sbb jahitan x sama. Yg lain ok. Thank you seller

    BalasPadam
  12. Quality: baik
    Seller sangat responsive.. mula2 nk beli barang x de stock,bila dah restock seller pm bagitau dah restock..bungkus pun ok x lipat banyak..baru nak cuba2 letak manik kat tudung sendiri, template ni sangat membantu..dah lama sampai tapi baru sempat nak review..tq seller

    BalasPadam
  13. Tq seller. Barang selamat sampai. Pembungkusan baik. Mudah nak buat batu tabur kat tudung 👍👍👍👍👍👍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

    BalasPadam
  14. Quality: cntik and semua cantik laa
    Sapa2 nk beli boleh try sini batu dia srs cantik

    BalasPadam
  15. Quality: paper

    Packaging okay.. semua okay

    BalasPadam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Tema Warna Trend Hari Raya 2024 - Kenapa Jingga/Oren?

Tidak dinafikan, jenama² terkenal busana² & tudung hari raya sudahpun membuat persiapan lebih awal untuk memperkenalkan koleksi busana masing² untuk hari Lebaran Aidilfitri nanti. Persiapan koleksi baru Hari Raya begini selalunya bermula 3 bulan sebelum tibanya bulan puasa Ramadhan.  Malah ada jenama² terkenal baju Melayu & baju kurung sepadan sedondon telah membuat persiapan sehingga 6 bulan sebelumnya lagi 😱! Januari 2024, jenama baju Melayu & baju kurung sedondon atau sepadan, Bulan Bintang telah memperkenalkan warna² yg bakal trendy, dijangka hot 🔥 untuk Hari Raya Aidilfitri 2024 nanti.

Design Baju Raya 2024 by LEEYANARAHMAN®

Siapa tidak kenal jenama LEEYANARAHMAN® yg sudah lebih 10 tahun berkecimpung dalam industri fesyen muslimah di Malaysia. Dengan lebih 2 juta followers di Instagram & hampir 300,000 pengikut di Facebook, jenama tempatan ini semakin kukuh dalam industri fesyen di Malaysia. Menggunakan moto "Design Letops No.1 Malaysia", setiap tahun jenama LEEYANARAHMAN® tidak ketinggalan dengan design² baju baru yg lebih segar untuk hari Lebaran nanti. Kali ini kami perkenalkan barisan rekaan baju Hari Raya dari koleksi Gemersik LEEYANARAHMAN® untuk tahun 2024 ini.

Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten disepanjang tahun 2020, 2021, 2022, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun² lalu. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cott

Design Baju Raya Balik Kampung Jovian Gadis

Bulan Febuari 2024, pereka fesyen tersohor negara, Jovian Mandagie memperkenalkan barisan rekaan baju untuk koleksi Hari Raya tahun ini. Kami kongsikan kesemua rekaan koleksi Balik Kampung Gadis Jovian rekaan terbaru & maha segar, sesuai untuk kaum² Hawa bg persiapan fesyen bergaya mereka di Aidilfitri nanti. Jovian Balik Kampung Collection bagi Gadis menawarkan rekaan baju mini kurung, mini kebaya, long dress, long kebaya & juga Batwing Kurung (kaftan moden).

Warna Tema Tudung Bridesmaid Pilihan

Mencari warna tema untuk bridesmaid atau untuk kelihatan sedondon dalam berkumpulan mungkin akan sedikit mencabar, jika pada saat² akhir 😥. Warna Tema Bridesmaid Tudung Sedondon Pilihan untuk Pengiring Pengantin Ini kerana, tidak semua kedai akan menyimpan stok satu warna, dalam banyak saiz & pada satu² masa - offline ataupun online. Pilihan warna tudung juga mempunyai masalah yg sama kerana kebanyakkan kedai tidak cukup kuantiti mengikut warna tertentu.

Bawal Cotton Voile Japan Katalog Sampel Warna Tudung Bidang 45/50/55

Laman ini memudahkan carian contoh warna² tudung bawal cotton voile Japan. Gunakan butang Search untuk membuat carian tudung bawal super mudah & cepat mengikut code warna, warna panggilan & grup warna. Gunakan keyword "all" atau "semua" (tanpa quote) untuk paparan semua. Klik image untuk zoom dekat & download. Mula carian warna dibawah ini. Selamat mencuba! Nak mula sikit-sikit, sini boleh buat tudung jenama sendiri bayar ansuran serendah RM34.50/bulan saja >>>  https://mycollection.shop/hijab.co

Lilin Melampau Rosakkan Tudung - Lagi Tips Mudah Keraskan Awning

Kain tudung bawal lembik, terlalu lembut & susah pula dibentuk ketika dipakai? Kini ada tips mudah keraskan bahagian awning tudung bawal atau shawl guna peralatan sedia diruma sahaja 😱. Pada umumnya, ada 2 cara paling mudah yang boleh digunakan, cara yang lebih ekonomi mahupun memerlukan membeli produk pengeras kain. Pssst... ramai review tudung bawal cotton voile Japan awning on-point tak perlu nak keras²kan. Contoh kain tudung bawal tersebut ada disini >>>  bawal cotton voile Japan.

Warna Tema Hari Raya 2024 Ramalan & Fesyen Pilihan di Lebaran

Tahun lalu, 2023 warna hitam atau warna² tona gelap menjadi pilihan paling popular muslimin & muslimat untuk warna tema bergaya di Hari Raya Aidilfitri. Sebahagian besar masyarakat di Malaysia yg menyambut hari Lebaran terikut² memakai persalinan sedondon berwarna tona gelap di hari pertama Hari Raya Aidilfitri. Dijangkakan tahun 2024, trend warna² tona gelap sekali lagi menjadi trend & pilihan masyarakat di Malaysia untuk memeriahkan suasana sambutan Aidilfitri. Warna² yg bakal menjadi pilihan & trendy  untuk sambutan lebaran 2024 adalah:-  jingga gelap (burnt orange / dark orange) merah bata (brick red).

Aurebelle Beauty Saman Ruhainies Founder Dakwa Rugi Ratus Ribu

Aurabelle Beauty rugi ratusan ribu ringgit & imej brand jenama tercemar kerana duta produk? Pelakon & artis  Ruhainies diminta membuat permohonan maaf secara terbuka & membayar kerugian mencecah ratusan ribu ringgit kepada syarikat produk kecantikan & kesihatan, Aurebelle Beauty kerana didakwa melanggar kontrak dengan menarik diri dari menjadi duta produk. Imej: Instagram Pengarah Urusan & juga pengasas bersama Aurebelle Beauty, Mohamad Aiman Hakim Nur Hashim memberitahu, pihaknya merancang untuk mengambil tindakan undang² terhadap Ruhainies atau nama sebenarnya, Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas, 31, didakwa artis tersebut gagal menjalankan tugasnya sebagai duta produk.

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro
Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
Borong tudung di THR Gegar
Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.