Tudung Jenama Sendiri Tips Pilih Warna Hot & Viral

Nak mula bisnes tudung jenama sendiri tetapi keliru warna mana nak mula? Memang akan pening sebab tudung bawal cotton voile Japan ada lebih 130 tona warna. Lihat sendiri di katalog penuh contoh warna bawal cotton voile disini https://galeriartie.com/warna-bawal 

Walaubagaimanapun, internet adalah seperti sebuah buku terbuka luas, banyak data kita boleh perolehi, tetapi, dari sumber mana yg betul & sahih kan?

Jom baca seterusnya bagaimana cukup mudah nak tahu warna² hot & viral pilihan konsisten sepanjang masa untuk membantu pilihan stock mula tudung jenama sendiri anda kelak.

Sebelum itu, jika belum Follow atau Like page Artie boleh pergi kesini https://fb.me/galeri.artie . Disini Artie banyak share tip² & warna² hot semasa pilihan penguna, design² bawal sulam terbaru & design² sticker manik tudung & baju terkini.

Tips buat tudung jenama sendiri pilih warna founder²

Berikut adalah info terkini, boleh di guna pakai & dikaji oleh vendor² kami setiap masa.

Laman e-dagang seperti Shopee & Lazada sebenarnya menyediakan "tips" tersembunyi untuk founder². Sebagai contoh, nak cari warna apa pilihan & permintaan pengguna sepanjang masa.

Tetapi, tidak semua Seller online memberikan data konsisten kerana listing senarai mereka berubah & cara penyenaraian secara rawak.

Cuma, kami boleh sahkan, satu vendor ini tidak mengubah listing produk mereka, cuma tambah nilai cara produk mereka tampilkan, dari masa kesemasa supaya kelihatan fresh segar.

Yang bestnya, listing senarai mereka ikut kumpulan tona warna yg memudahkan anda (& pengguna) utk buat carian, tentukan tona warna & warna spesifik mana yg hot & viral.

Anda boleh semak listing senarai produk tudung di jual mereka disini..

  1. Tona Kuning & Gold: https://shope.ee/9zVyC91xMy
  2. Tona Merah & Pink: https://shope.ee/7f83PsS2Bl
  3. Tona Biru & Nila: https://shope.ee/2L6X46PbGq
  4. Tona Hitam, Gray & Putih: https://shope.ee/5zzpQrbUxM
  5. Tona Peach & Pastel: https://shope.ee/8A4K0vIQlt
  6. Tona Hijau & Minty: https://shope.ee/3pvKqvR0Lp
  7. Tona Coklat & Nude: https://shope.ee/1qAGTIxfRo
  8. Purple & Lavender: https://shope.ee/9UZhbJb2Q6

10/23

Didapati di listing #3 terjual lebih 1K helai tudung berbanding dari warna² tudung yg lain.
Dari situ, boleh lihat review pengguna & teliti warna apa pilihan mereka.

Untuk makluman, vendor ini baru saja mula berniaga online di Shopee, iaitu sejak buka PKP tahun lalu. Jadi rujukan ini sangat bertepatan bagi mereka² yg baru ingin mula berniaga. Hanya berniaga brand tudung orang lain saja kan... 🤭

Mudahkan...

Malas nak buat kajian atau kaji selidik? 

Tak mengapa, Artie ada share 50 warna tudung bawal paling banyak jualan ikut tahun berakhir. Data² ini hasil perkongsian vendor² yg menjalankan jualan online di laman e-dagang seperti Shopee & Lazada 

Whatsapp saja ke Artie & Artie kongsikan semua code 50 warna jualan tertinggi dlm bentuk .pdf. Whatsapp disini.

Ingat! Tidak semua warna yg anda suka atau pendapat anda cantik, pengguna pula akan suka & beli. Dan ada warna yg anda jangka tak cantik, sebenarnya mempunyai jualan tertinggi sepanjang masa. Contoh terbaik warna Hotpink disini.

Selamat Mencuba!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV00yRLC51Tz8RlZcToxb_tDun9s7JFIsqLvMcY4lKfSboCVPiJc4MRg-Bt0-2FZZ7E4OwO9YDas1fb7RiHW2LTi17vGVu2O8CUOBbhfUWzndC5-7vYv7svchHsSs-vrnpbdpikHMN6ug27ImbuPmY4HNormIKFZXlqQxzhbgP3i894t6c_DFKuQ_B9Azh/s72-c-rw/kilang-tudung-jenama-sendiri.webp

5 ulasan:

  1. Material: good
    Comfortability: good
    delivery pantas, order hari ni ,2 hari dh sampai.. laju betul... seller pun update dulu sblm pos.. tq.. nk beli kaler lain pulak.. bolehla wat pkai gi keje.. tq

    BalasPadam
  2. Good product quality and good value for money..fast delivery and worth it

    BalasPadam
  3. Colour cantik quality ok tp keras sedikit. Jahitan kemas.

    BalasPadam
  4. Material: Cotton yg senang bentuk and best
    This is my second purchased from this store. Material best bkn yg jenis lembut sgt but for me, i really love it. Thank you so much 😘

    BalasPadam
  5. Warna tudung lawa and okay, size pon okay, delivery okei. Thank you seller.

    BalasPadam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Warna Baru Tudung Bawal Cotton Voile Japan 2024

Fesyen muslimah di Malaysia berkembang pesat sejak 10 tahun kebelakangan ini. Kaum hawa yg berhijab bertudung kini lebih berani mengayakan fesyen² yg lebih sofistikated, bijak pula menggabung padan tona² warna, tetapi masih mengekalkan kesederhanaan (modest) -- berpakaian cara muslimah. Oleh kerana pilihan warna busana² kaum hawa berhijab terlalu banyak, penuh warna-warni, maka bertambahlah rona² warna tudung bg memudahkan suai padan gaya fesyen dipakai masing². Sudah tentu pilihan utama kaum Hawa berhijab fesyen memilih tudung bawal atau shawl kerana rekaan tudung² begini mempunyai pilihan warna yg lebih luas berbanding warna² keluaran koleksi tudung ikut trend semasa.

Warna Tona Biru Tudung Jualan Tertinggi 2023

Usahawanita & founder² tudung jenama sendiri mesti tercari² apakah warna² pilihan utama bakal² pelanggan mereka? Selalunya founder² ini akan memilih tona² warna yg mereka suka, tetapi hakikatnya, yg membeli bukannya diri sendiri bukan? Pilihan warna tudung terpaling laris agak subjektif, adakalanya mengikut musim serta keadaan semasa.

Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital Tekap Tampal Sticker Hotfix

Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk kegunaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. H

Tudung Bawal Sulam Terbaru Kenapa Sulaman Tangan Pilihan Founder²

Nampaknya trend memakai tudung bawal sulam semakin dominan, permintaan luarbiasa kaum Hawa semua peringkat umur. Kaum Hawa di Malaysia yg memakai hijab, mencari kelainan, memastikan fesyen gaya di pakai kelihatan sofistikated, trendy, tetapi masih mengekalkan kesederhanaan bertudung. Thailand, Filipina & Indonesia, tidak kurang hebatnya permintaan tudung bawal sulam begini, kerana keunikan rekaan serta kehalusan seni bentuk design sulam ditawarkan.

Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten di sepanjang tahun 2020, 2021, 2022, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cotton vo

Tudung Tona Warna Kuning Yellow Pilihan Pengguna 2024

Warna² tona ke-kuningan juga menjadi pilihan paling laris peminat² fesyen & kaum Hawa yg ber-hijab tudung. Warna kuning ini melambangkan kegembiraan, ketenangan, keceriaan. Warna kuning juga memberikan rasa kebahagiaan & kehangatan. Tona warna² ke-kuning-an juga secara psikologi bermakna optimis, semangat dan ceria. Usahawanita & founder² tudung jenama sendiri mesti mempunyai range tona² warna kuning di dalam koleksi tudung keluaran mereka.

Lazada Kenalkan 30 Day Return and Refund Polisi Terbaru 2024

Lazada sebuah platform jual beli atas talian E-commerce di Malaysia baru² ini perkenalkan program Return and Refund dengan polisi terbaru bagi pengguna² platform mereka di Malaysia. 30 hari Returns and Refund Lazada Malaysia hampir mirip platform Shopee yg berikan hanya 15 hari sahaja. Berdasarkan laporan Bernama, polisi Return and Refund Lazada Malaysia yg terbaru ini memberikan tambah nilai berguna untuk pelanggan² mereka, seterusnya memudah cara pengalaman membeli belah atas talian tanpa ragu². Imej: Lazada https://www.lazada.com.my Dalam satu kenyataan oleh Lazada Malaysia, pengguna² platform mereka di Malaysia boleh menggunakan kelebihan ini disamping program² lain yg telah sedia ada. Ini termasuk Polisi Pemulangan 30 hari, 30 day Return Policy, yg lebih mesra & mudah bagi sebarang pembelian dari seller² LazMall & Choice. Disamping itu, polisi program Change of Mind di Lazada Malaysia telah diperluaskan untuk lebih banyak produk

Tudung Bawal Sulam Tangan Salju v2

Genap 1 tahun telah berlalu, kini tudung bawal sulam Salju diupgrade, design sudah ke versi 2.  Founder² terus mengeluarkan design² tudung bawal sulam tangan dengan design  lebih segar & terkini kerana permintaan muslimat berhijab sangat luar biasa. Keluaran kali ini tudung bawal sulam tangan Salju v2 menjadi pilihan design founder², rekaan upgrade dari bawal sulam Salju yg pernah dikeluarkan sekitar bulan Jun 2023. Koleksi tudung bawal cotton voile Japan dengan sulaman bentuk bunga2an ini mendapat permintaan pengguna sepanjang masa. Bawal sulam tangan Salju v2 adalah rekaan klasik & evergreen, menggunakan kain cotton voile Japan, kain bawal paling banyak di gunakan oleh muslimah² moden & peminat² fesyen ber-tudung bawal. Tudung ini di mempunyai sulaman motif bunga diatas kain bawal cotton voile Japan dengan jahitan kelim tebal, signitur jahitan kelim tepi bagi tudung bawal di negeri Kelantan. Corak & bentuk sulaman bunga²an ini dihias

Shopee Bersalah Utamakan Shopee Express Sistem Penghantar Utama

Shopee, laman jualan online terbesar SEA telah mengaku bahawa mereka telah memberikan keutamaan kepada penghantar Shopee Express pada sistem platform e-commerce mereka, di Indonesia. Pihak berkuasa Indonesia mendapati Shopee melanggar perundangan anti-persaingan Indonesia dengan mengutamakan perkhidmatan penghantaran terpilih. Imej: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Shopee_Xpress_Delivery_04.jpg  

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro
Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
Borong tudung di THR Gegar
Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.