Tudung Jenama Sendiri Tips Pilih Warna Hot & Viral

Nak mula bisnes tudung jenama sendiri tetapi keliru warna mana nak mula? Memang akan pening sebab tudung bawal cotton voile Japan ada lebih 130 tona warna. Lihat sendiri di katalog penuh contoh warna bawal cotton voile disini https://galeriartie.com/warna-bawal 

Walaubagaimanapun, internet adalah seperti sebuah buku terbuka luas, banyak data kita boleh perolehi, tetapi, dari sumber mana yg betul & sahih kan?

Jom baca seterusnya bagaimana cukup mudah nak tahu warna² hot & viral pilihan konsisten sepanjang masa untuk membantu pilihan stock mula tudung jenama sendiri anda kelak.

Sebelum itu, jika belum Follow atau Like page Artie boleh pergi kesini https://fb.me/galeri.artie . Disini Artie banyak share tip² & warna² hot semasa pilihan penguna, design² bawal sulam terbaru & design² sticker manik tudung & baju terkini.

Tips buat tudung jenama sendiri pilih warna founder²

Berikut adalah info terkini, boleh di guna pakai & dikaji oleh vendor² kami setiap masa.

Laman e-dagang seperti Shopee & Lazada sebenarnya menyediakan "tips" tersembunyi untuk founder². Sebagai contoh, nak cari warna apa pilihan & permintaan pengguna sepanjang masa.

Tetapi, tidak semua Seller online memberikan data konsisten kerana listing senarai mereka berubah & cara penyenaraian secara rawak.

Cuma, kami boleh sahkan, satu vendor ini tidak mengubah listing produk mereka, cuma tambah nilai cara produk mereka tampilkan, dari masa kesemasa supaya kelihatan fresh segar.

Yang bestnya, listing senarai mereka ikut kumpulan tona warna yg memudahkan anda (& pengguna) utk buat carian, tentukan tona warna & warna spesifik mana yg hot & viral.

Anda boleh semak listing senarai produk tudung di jual mereka disini..

  1. Tona Kuning & Gold: https://shope.ee/9zVyC91xMy
  2. Tona Merah & Pink: https://shope.ee/7f83PsS2Bl
  3. Tona Biru & Nila: https://shope.ee/2L6X46PbGq
  4. Tona Hitam, Gray & Putih: https://shope.ee/5zzpQrbUxM
  5. Tona Peach & Pastel: https://shope.ee/8A4K0vIQlt
  6. Tona Hijau & Minty: https://shope.ee/3pvKqvR0Lp
  7. Tona Coklat & Nude: https://shope.ee/1qAGTIxfRo
  8. Purple & Lavender: https://shope.ee/9UZhbJb2Q6

10/23

Didapati di listing #3 terjual lebih 1K helai tudung berbanding dari warna² tudung yg lain.
Dari situ, boleh lihat review pengguna & teliti warna apa pilihan mereka.

Untuk makluman, vendor ini baru saja mula berniaga online di Shopee, iaitu sejak buka PKP tahun lalu. Jadi rujukan ini sangat bertepatan bagi mereka² yg baru ingin mula berniaga. Hanya berniaga brand tudung orang lain saja kan... 🤭

Mudahkan...

Malas nak buat kajian atau kaji selidik? 

Tak mengapa, Artie ada share 50 warna tudung bawal paling banyak jualan ikut tahun berakhir. Data² ini hasil perkongsian vendor² yg menjalankan jualan online di laman e-dagang seperti Shopee & Lazada 

Whatsapp saja ke Artie & Artie kongsikan semua code 50 warna jualan tertinggi dlm bentuk .pdf. Whatsapp disini.

Ingat! Tidak semua warna yg anda suka atau pendapat anda cantik, pengguna pula akan suka & beli. Dan ada warna yg anda jangka tak cantik, sebenarnya mempunyai jualan tertinggi sepanjang masa. Contoh terbaik warna Hotpink disini.

Selamat Mencuba!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiV00yRLC51Tz8RlZcToxb_tDun9s7JFIsqLvMcY4lKfSboCVPiJc4MRg-Bt0-2FZZ7E4OwO9YDas1fb7RiHW2LTi17vGVu2O8CUOBbhfUWzndC5-7vYv7svchHsSs-vrnpbdpikHMN6ug27ImbuPmY4HNormIKFZXlqQxzhbgP3i894t6c_DFKuQ_B9Azh/s72-c-rw/kilang-tudung-jenama-sendiri.webp https://www.galeriartie.com/2023/10/tudung-jenama-sendiri-tips-pilih-warna.html Bisnes,Blog,Tudung-Bawal

5 ulasan:

  1. Material: good
    Comfortability: good
    delivery pantas, order hari ni ,2 hari dh sampai.. laju betul... seller pun update dulu sblm pos.. tq.. nk beli kaler lain pulak.. bolehla wat pkai gi keje.. tq

    BalasPadam
  2. Good product quality and good value for money..fast delivery and worth it

    BalasPadam
  3. Colour cantik quality ok tp keras sedikit. Jahitan kemas.

    BalasPadam
  4. Material: Cotton yg senang bentuk and best
    This is my second purchased from this store. Material best bkn yg jenis lembut sgt but for me, i really love it. Thank you so much 😘

    BalasPadam
  5. Warna tudung lawa and okay, size pon okay, delivery okei. Thank you seller.

    BalasPadam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Tema Warna Trend Hari Raya 2024 - Kenapa Jingga/Oren?

Tidak dinafikan, jenama² terkenal busana² & tudung hari raya sudahpun membuat persiapan lebih awal untuk memperkenalkan koleksi busana masing² untuk hari Lebaran Aidilfitri nanti. Persiapan koleksi baru Hari Raya begini selalunya bermula 3 bulan sebelum tibanya bulan puasa Ramadhan.  Malah ada jenama² terkenal baju Melayu & baju kurung sepadan sedondon telah membuat persiapan sehingga 6 bulan sebelumnya lagi 😱! Januari 2024, jenama baju Melayu & baju kurung sedondon atau sepadan, Bulan Bintang telah memperkenalkan warna² yg bakal trendy, dijangka hot 🔥 untuk Hari Raya Aidilfitri 2024 nanti.

Design Baju Raya 2024 by LEEYANARAHMAN®

Siapa tidak kenal jenama LEEYANARAHMAN® yg sudah lebih 10 tahun berkecimpung dalam industri fesyen muslimah di Malaysia. Dengan lebih 2 juta followers di Instagram & hampir 300,000 pengikut di Facebook, jenama tempatan ini semakin kukuh dalam industri fesyen di Malaysia. Menggunakan moto "Design Letops No.1 Malaysia", setiap tahun jenama LEEYANARAHMAN® tidak ketinggalan dengan design² baju baru yg lebih segar untuk hari Lebaran nanti. Kali ini kami perkenalkan barisan rekaan baju Hari Raya dari koleksi Gemersik LEEYANARAHMAN® untuk tahun 2024 ini.

Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten disepanjang tahun 2020, 2021, 2022, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun² lalu. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cott

Design Baju Raya Balik Kampung Jovian Gadis

Bulan Febuari 2024, pereka fesyen tersohor negara, Jovian Mandagie memperkenalkan barisan rekaan baju untuk koleksi Hari Raya tahun ini. Kami kongsikan kesemua rekaan koleksi Balik Kampung Gadis Jovian rekaan terbaru & maha segar, sesuai untuk kaum² Hawa bg persiapan fesyen bergaya mereka di Aidilfitri nanti. Jovian Balik Kampung Collection bagi Gadis menawarkan rekaan baju mini kurung, mini kebaya, long dress, long kebaya & juga Batwing Kurung (kaftan moden).

Warna Tema Tudung Bridesmaid Pilihan

Mencari warna tema untuk bridesmaid atau untuk kelihatan sedondon dalam berkumpulan mungkin akan sedikit mencabar, jika pada saat² akhir 😥. Warna Tema Bridesmaid Tudung Sedondon Pilihan untuk Pengiring Pengantin Ini kerana, tidak semua kedai akan menyimpan stok satu warna, dalam banyak saiz & pada satu² masa - offline ataupun online. Pilihan warna tudung juga mempunyai masalah yg sama kerana kebanyakkan kedai tidak cukup kuantiti mengikut warna tertentu.

Bawal Cotton Voile Japan Katalog Sampel Warna Tudung Bidang 45/50/55

Laman ini memudahkan carian contoh warna² tudung bawal cotton voile Japan. Gunakan butang Search untuk membuat carian tudung bawal super mudah & cepat mengikut code warna, warna panggilan & grup warna. Gunakan keyword "all" atau "semua" (tanpa quote) untuk paparan semua. Klik image untuk zoom dekat & download. Mula carian warna dibawah ini. Selamat mencuba! Nak mula sikit-sikit, sini boleh buat tudung jenama sendiri bayar ansuran serendah RM34.50/bulan saja >>>  https://mycollection.shop/hijab.co

Lilin Melampau Rosakkan Tudung - Lagi Tips Mudah Keraskan Awning

Kain tudung bawal lembik, terlalu lembut & susah pula dibentuk ketika dipakai? Kini ada tips mudah keraskan bahagian awning tudung bawal atau shawl guna peralatan sedia diruma sahaja 😱. Pada umumnya, ada 2 cara paling mudah yang boleh digunakan, cara yang lebih ekonomi mahupun memerlukan membeli produk pengeras kain. Pssst... ramai review tudung bawal cotton voile Japan awning on-point tak perlu nak keras²kan. Contoh kain tudung bawal tersebut ada disini >>>  bawal cotton voile Japan.

Warna Tema Hari Raya 2024 Ramalan & Fesyen Pilihan di Lebaran

Tahun lalu, 2023 warna hitam atau warna² tona gelap menjadi pilihan paling popular muslimin & muslimat untuk warna tema bergaya di Hari Raya Aidilfitri. Sebahagian besar masyarakat di Malaysia yg menyambut hari Lebaran terikut² memakai persalinan sedondon berwarna tona gelap di hari pertama Hari Raya Aidilfitri. Dijangkakan tahun 2024, trend warna² tona gelap sekali lagi menjadi trend & pilihan masyarakat di Malaysia untuk memeriahkan suasana sambutan Aidilfitri. Warna² yg bakal menjadi pilihan & trendy  untuk sambutan lebaran 2024 adalah:-  jingga gelap (burnt orange / dark orange) merah bata (brick red).

Tudung Jenama Sendiri Cotton Voile Japan Modal Hanya RM35.40 Murah Begini Caranya

Kini buat tudung jenama sendiri serendah RM35.40/bulan pun boleh 🤔. Modal niaga bulan² tak besar, tak perlu MoQ tudung bawal banyak², produk tidak expired, permintaan tudung bawal konsisten sepanjang tahun - tak terikut viral bagai. Beli borong, buat tudung jenama sendiri bayar COD atau ansuran bulan² boleh lihat disini >>> https://shope.ee/9erExBRD1M   . Postage pun laju super cepat!

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro
Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
Borong tudung di THR Gegar
Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.