Templet Grid Manik Mudahkan Susun Manik Tabur

- +

Templet grid untuk mudahkan tampal manik tudung atau pakaian ikut grid tersusun kemas dalam ukuran sentimeter mahupun inci.

Digunakan oleh butik² exclusive, founder² tudung jenama sendiri, bengkel² kraftangan, pembuat tudung manik custom, sangat membantu percepatkan kerja susun manik hotfix ikut jarak diperlukan dengan konsisten.

Diperbuat dari kertas tebal menggunakan grid yg telah di laser print memastikan size dan akurasi tepat ketika menggunakannya.

Saiz kertas templet grid berukuran 12" (30cm) x 17"(40cm) membolehkan ia digunakan untuk mesin penekap manik steampress bersaiz kecil mahupun yg mesin penekap saiz besar.

READY STOK IN M'SIA‼️

Delivery setiap hari waktu pejabat Kelantan 🚛💨.

Specification / Spesifikasi:

  • Size: 17" x 12" (A3+)
  • Print Type: Laser.
  • Material: High quality pulp material.
  • Measuring: Available in cm & inch.
  • Options: For re-usages, best to lay recycled heat resistant transparent stickers (transfer film) or baking paper.

Now: 3.50
Before: 10.00
Options:
    Start Qty: 1
    W/s Qty: 100
    Cart: Add to Cart
    Shop: https://shope.ee/8pNwbiJqB5
    Status: Lowest Price
    W/s: 3.5
    D/s: 3.5

    #hotfix #rhinestones #dmc #maniktampal
    #beads #diamondcut #chunkybeads
    #tudungbawal #jubah #kaftan
    #muslimahfashion

    Templet grid sticker manik hotfix
    Templet grid manik susun rhinestone tabur tudung
    Alas templet grid manik kertas baking paper minyak

    Cara² Penggunaan:

    1. Pastikan tapak bersih & panaskan mesin/seterika setting Cotton.
    2. Letak templet pada tapak, tape supaya tidak bergerak.
    3. Guna plastik pelekat sticker manik (transfer film sticker) @ baking paper alaskan atas kertas Templet. Tape supaya tidak bergerak. (Lihat imej diatas)
    4. Bentangkan kain, tekap sekali utk panaskan & hilangkan kedut permukaan.
    5. Susun manik ikut grid templet. Bahagian pelekat manik bersentuh kain.
    6. Tekan dengan steam press/seterika panas dalam kiraan 5 detik.
    7. Angkat penekan/seterika, tepuk tekan manik dgn kain spare/spounge hingga manik suam sejuk.
    8. Ulang langkah #6 ~ #8 untuk tambah kekuatan pelekat manik.
    9. Perlahan angkat kain & kibas lihat kekuatan tampalan.
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdBs8Z2fb6fK6-IqypogVez-C50dd50Q_gO2xmhWMhNZnwRZX8mQdDtI3Us5D2jV0MU0lus6n1LXsLmgA1FBMMXYIPCYRoHvmLoxYFjbNI3fjYZAWunGH6ZHW9Q7ygt-263xkuS9Fmvv3mqgF3CWvrEuO0LPaVXAv42O_YYjSWOuCRi92GgqdvrxfNLM6d/s72-c-rw/InShot_20230722_113226420.webp

    15 ulasan:

    1. Seller sangat responsive.. mula2 nk beli barang x de stock,bila dah restock seller pm bagitau dah restock..bungkus pun ok x lipat banyak..baru nak cuba2 letak manik kat tudung sendiri, template ni sangat membantu..dah lama sampai tapi baru sempat nak review..tq seller

      BalasPadam
    2. Barang yg order dah selamat sampai.. seller sangat² cepat pos.. sejam order terus proceed.. siap chat bagi tahu lagi.. sangat² berpuas hati dari semua segi.. pembungkusan pun sangat kemas dan rapi.. barang memang bagus.. memudahkan kerja.. tq seller..😊

      BalasPadam
    3. super duper fast delivery.
      very responsible & excellent service from the seller.
      very useful templet.
      will repeat again.
      thank you so much for your kind assistance.

      BalasPadam
    4. Penghantaran sangat cepat, pemilihan utk design batu tampal di chat shopee reply dengan cepat, Tqsm terbaikkkk.. sebelum proses bungkus n hantar take pic utk sahkan yg kita nak

      BalasPadam
    5. Quality: the quality is the best
      The parsel came really fast wen it came it was in the best condition ever it is affordable and affortable buy it now i love it soo much and i recommend buying this

      BalasPadam
    6. Quality: ok
      Tq seller. Barang selamat sampai. Pembungkusan baik. Mudah nak buat batu tabur kat tudung 👍👍👍👍👍👍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

      BalasPadam
    7. Quality: ok
      senang keje guna pamplet grid ni..seller pos pun ok x berlipat teruk

      BalasPadam
    8. Quality: bagus
      Barang sampai dgn selamat..
      packing ok kemas..
      manik pun cantik… templet grid pun ok xde kerosakan…

      BalasPadam
    9. Bungkusan very secure. Besar saiz A3 paper. Overall ok,mudah kerja nk letak batu.tq. pos kluar pun laju.

      BalasPadam
    10. Quality: ok
      Terima kasih boss
      Barang sudah sampai dengan selamatnya
      Semuanya ok
      Memang Terbaiklahh boss 👍👍

      BalasPadam
    11. Quality: good
      Great product great packaging responsive seller fast delivery

      BalasPadam
    12. Penghantaran laju,order hari ni esok da sampai,, recommended sgt2,next boleh repeat order lg⭐⭐⭐⭐⭐

      BalasPadam
    13. Variation: 12"x17" (thk)
      Quality: Ok

      BalasPadam
    14. Quality: mmg cntik manik nya dh try tampal kt tudung.tudung nmpk cntik...
      nt nk order lg...lps raya la yea trbaik

      BalasPadam
    15. COPY Clear,SS12/3.5mm 400+pcs
      Barang yg dipesan diterima dalam keadaan baik. Penghantaran pun cepat. Terima kasih seller.

      BalasPadam

    Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

    Menarik Minggu Ini...

    Warna Baru Tudung Bawal Cotton Voile Japan 2024

    Fesyen muslimah di Malaysia berkembang pesat sejak 10 tahun kebelakangan ini. Kaum hawa yg berhijab bertudung kini lebih berani mengayakan fesyen² yg lebih sofistikated, bijak pula menggabung padan tona² warna, tetapi masih mengekalkan kesederhanaan (modest) -- berpakaian cara muslimah. Oleh kerana pilihan warna busana² kaum hawa berhijab terlalu banyak, penuh warna-warni, maka bertambahlah rona² warna tudung bg memudahkan suai padan gaya fesyen dipakai masing². Sudah tentu pilihan utama kaum Hawa berhijab fesyen memilih tudung bawal atau shawl kerana rekaan tudung² begini mempunyai pilihan warna yg lebih luas berbanding warna² keluaran koleksi tudung ikut trend semasa.

    Warna Tona Biru Tudung Jualan Tertinggi 2023

    Usahawanita & founder² tudung jenama sendiri mesti tercari² apakah warna² pilihan utama bakal² pelanggan mereka? Selalunya founder² ini akan memilih tona² warna yg mereka suka, tetapi hakikatnya, yg membeli bukannya diri sendiri bukan? Pilihan warna tudung terpaling laris agak subjektif, adakalanya mengikut musim serta keadaan semasa.

    Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital Tekap Tampal Sticker Hotfix

    Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk kegunaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. H

    Tudung Bawal Sulam Terbaru Kenapa Sulaman Tangan Pilihan Founder²

    Nampaknya trend memakai tudung bawal sulam semakin dominan, permintaan luarbiasa kaum Hawa semua peringkat umur. Kaum Hawa di Malaysia yg memakai hijab, mencari kelainan, memastikan fesyen gaya di pakai kelihatan sofistikated, trendy, tetapi masih mengekalkan kesederhanaan bertudung. Thailand, Filipina & Indonesia, tidak kurang hebatnya permintaan tudung bawal sulam begini, kerana keunikan rekaan serta kehalusan seni bentuk design sulam ditawarkan.

    Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

    Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten di sepanjang tahun 2020, 2021, 2022, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cotton vo

    Tudung Tona Warna Kuning Yellow Pilihan Pengguna 2024

    Warna² tona ke-kuningan juga menjadi pilihan paling laris peminat² fesyen & kaum Hawa yg ber-hijab tudung. Warna kuning ini melambangkan kegembiraan, ketenangan, keceriaan. Warna kuning juga memberikan rasa kebahagiaan & kehangatan. Tona warna² ke-kuning-an juga secara psikologi bermakna optimis, semangat dan ceria. Usahawanita & founder² tudung jenama sendiri mesti mempunyai range tona² warna kuning di dalam koleksi tudung keluaran mereka.

    Lazada Kenalkan 30 Day Return and Refund Polisi Terbaru 2024

    Lazada sebuah platform jual beli atas talian E-commerce di Malaysia baru² ini perkenalkan program Return and Refund dengan polisi terbaru bagi pengguna² platform mereka di Malaysia. 30 hari Returns and Refund Lazada Malaysia hampir mirip platform Shopee yg berikan hanya 15 hari sahaja. Berdasarkan laporan Bernama, polisi Return and Refund Lazada Malaysia yg terbaru ini memberikan tambah nilai berguna untuk pelanggan² mereka, seterusnya memudah cara pengalaman membeli belah atas talian tanpa ragu². Imej: Lazada https://www.lazada.com.my Dalam satu kenyataan oleh Lazada Malaysia, pengguna² platform mereka di Malaysia boleh menggunakan kelebihan ini disamping program² lain yg telah sedia ada. Ini termasuk Polisi Pemulangan 30 hari, 30 day Return Policy, yg lebih mesra & mudah bagi sebarang pembelian dari seller² LazMall & Choice. Disamping itu, polisi program Change of Mind di Lazada Malaysia telah diperluaskan untuk lebih banyak produk

    Tudung Bawal Sulam Tangan Salju v2

    Genap 1 tahun telah berlalu, kini tudung bawal sulam Salju diupgrade, design sudah ke versi 2.  Founder² terus mengeluarkan design² tudung bawal sulam tangan dengan design  lebih segar & terkini kerana permintaan muslimat berhijab sangat luar biasa. Keluaran kali ini tudung bawal sulam tangan Salju v2 menjadi pilihan design founder², rekaan upgrade dari bawal sulam Salju yg pernah dikeluarkan sekitar bulan Jun 2023. Koleksi tudung bawal cotton voile Japan dengan sulaman bentuk bunga2an ini mendapat permintaan pengguna sepanjang masa. Bawal sulam tangan Salju v2 adalah rekaan klasik & evergreen, menggunakan kain cotton voile Japan, kain bawal paling banyak di gunakan oleh muslimah² moden & peminat² fesyen ber-tudung bawal. Tudung ini di mempunyai sulaman motif bunga diatas kain bawal cotton voile Japan dengan jahitan kelim tebal, signitur jahitan kelim tepi bagi tudung bawal di negeri Kelantan. Corak & bentuk sulaman bunga²an ini dihias

    Shopee Bersalah Utamakan Shopee Express Sistem Penghantar Utama

    Shopee, laman jualan online terbesar SEA telah mengaku bahawa mereka telah memberikan keutamaan kepada penghantar Shopee Express pada sistem platform e-commerce mereka, di Indonesia. Pihak berkuasa Indonesia mendapati Shopee melanggar perundangan anti-persaingan Indonesia dengan mengutamakan perkhidmatan penghantaran terpilih. Imej: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Shopee_Xpress_Delivery_04.jpg  

    Status Produk

    Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

    • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
    • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
    • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
    • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
    • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
    • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

    Penghantaran

    Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

    Semenanjung Malaysia

    • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
    • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
    • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
    • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

    (*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


    Sabah & Sarawak

    • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
    • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
    • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

    Brunei, Singapura & Thailand

    • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
    • International mail service Pos Laju Malaysia

    Lain-lain Negara

    • Berdasarkan perbincangan.

    Kaedah Pesanan

    1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
    2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
    3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
    4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
    5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
    6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

    Pesanan Borong

    1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
    2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
    3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
    4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
    5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
    6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

    Pesanan Dropship

    1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
    2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
    3. Nyatakan warna, design dipesan.
    4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
    5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
    6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
    7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
    8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
    Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
    Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

    Liputan & Disiarkan Media

    Tudung Bawal Artie di Harian Metro
    Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
    Borong tudung di THR Gegar
    Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

    Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.