Templet Grid Manik Mudahkan Susun Manik Tabur

- +

Templet grid untuk mudahkan tampal manik tudung atau pakaian ikut grid tersusun kemas dalam ukuran sentimeter mahupun inci.

Digunakan oleh butik² exclusive, founder² tudung jenama sendiri, bengkel² kraftangan, pembuat tudung manik custom, sangat membantu percepatkan kerja susun manik hotfix ikut jarak diperlukan dengan konsisten.

Diperbuat dari kertas tebal menggunakan grid yg telah di laser print memastikan size dan akurasi tepat ketika menggunakannya.

Saiz kertas templet grid berukuran 12" (30cm) x 17"(40cm) membolehkan ia digunakan untuk mesin penekap manik steampress bersaiz kecil mahupun yg mesin penekap saiz besar.

READY STOK IN M'SIA‼️

Delivery setiap hari waktu pejabat Kelantan 🚛💨.

Specification / Spesifikasi:

  • Size: 17" x 12" (A3+)
  • Print Type: Laser.
  • Material: High quality pulp material.
  • Measuring: Available in cm & inch.
  • Options: For re-usages, best to lay recycled heat resistant transparent stickers (transfer film) or baking paper.

Now: 3.50
Before: 10.00
Options:
    Start Qty: 1
    W/s Qty: 100
    Cart: Add to Cart
    Shop: https://shope.ee/8pNwbiJqB5
    Status: Lowest Price
    W/s: 3.5
    D/s: 3.5

    #hotfix #rhinestones #dmc #maniktampal
    #beads #diamondcut #chunkybeads
    #tudungbawal #jubah #kaftan
    #muslimahfashion

    Templet grid sticker manik hotfix
    Templet grid manik susun rhinestone tabur tudung
    Alas templet grid manik kertas baking paper minyak

    Cara² Penggunaan:

    1. Pastikan tapak bersih & panaskan mesin/seterika setting Cotton.
    2. Letak templet pada tapak, tape supaya tidak bergerak.
    3. Guna plastik pelekat sticker manik (transfer film sticker) @ baking paper alaskan atas kertas Templet. Tape supaya tidak bergerak. (Lihat imej diatas)
    4. Bentangkan kain, tekap sekali utk panaskan & hilangkan kedut permukaan.
    5. Susun manik ikut grid templet. Bahagian pelekat manik bersentuh kain.
    6. Tekan dengan steam press/seterika panas dalam kiraan 5 detik.
    7. Angkat penekan/seterika, tepuk tekan manik dgn kain spare/spounge hingga manik suam sejuk.
    8. Ulang langkah #6 ~ #8 untuk tambah kekuatan pelekat manik.
    9. Perlahan angkat kain & kibas lihat kekuatan tampalan.
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdBs8Z2fb6fK6-IqypogVez-C50dd50Q_gO2xmhWMhNZnwRZX8mQdDtI3Us5D2jV0MU0lus6n1LXsLmgA1FBMMXYIPCYRoHvmLoxYFjbNI3fjYZAWunGH6ZHW9Q7ygt-263xkuS9Fmvv3mqgF3CWvrEuO0LPaVXAv42O_YYjSWOuCRi92GgqdvrxfNLM6d/s72-c-rw/InShot_20230722_113226420.webp https://www.galeriartie.com/2024/03/templet-grid-manik.html Hotfix,Store

    14 ulasan:

    1. Seller sangat responsive.. mula2 nk beli barang x de stock,bila dah restock seller pm bagitau dah restock..bungkus pun ok x lipat banyak..baru nak cuba2 letak manik kat tudung sendiri, template ni sangat membantu..dah lama sampai tapi baru sempat nak review..tq seller

      BalasPadam
    2. Barang yg order dah selamat sampai.. seller sangat² cepat pos.. sejam order terus proceed.. siap chat bagi tahu lagi.. sangat² berpuas hati dari semua segi.. pembungkusan pun sangat kemas dan rapi.. barang memang bagus.. memudahkan kerja.. tq seller..😊

      BalasPadam
    3. super duper fast delivery.
      very responsible & excellent service from the seller.
      very useful templet.
      will repeat again.
      thank you so much for your kind assistance.

      BalasPadam
    4. Penghantaran sangat cepat, pemilihan utk design batu tampal di chat shopee reply dengan cepat, Tqsm terbaikkkk.. sebelum proses bungkus n hantar take pic utk sahkan yg kita nak

      BalasPadam
    5. Quality: the quality is the best
      The parsel came really fast wen it came it was in the best condition ever it is affordable and affortable buy it now i love it soo much and i recommend buying this

      BalasPadam
    6. Quality: ok
      Tq seller. Barang selamat sampai. Pembungkusan baik. Mudah nak buat batu tabur kat tudung 👍👍👍👍👍👍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

      BalasPadam
    7. Quality: ok
      senang keje guna pamplet grid ni..seller pos pun ok x berlipat teruk

      BalasPadam
    8. Quality: bagus
      Barang sampai dgn selamat..
      packing ok kemas..
      manik pun cantik… templet grid pun ok xde kerosakan…

      BalasPadam
    9. Bungkusan very secure. Besar saiz A3 paper. Overall ok,mudah kerja nk letak batu.tq. pos kluar pun laju.

      BalasPadam
    10. Quality: ok
      Terima kasih boss
      Barang sudah sampai dengan selamatnya
      Semuanya ok
      Memang Terbaiklahh boss 👍👍

      BalasPadam
    11. Quality: good
      Great product great packaging responsive seller fast delivery

      BalasPadam
    12. Penghantaran laju,order hari ni esok da sampai,, recommended sgt2,next boleh repeat order lg⭐⭐⭐⭐⭐

      BalasPadam
    13. Variation: 12"x17" (thk)
      Quality: Ok

      BalasPadam
    14. Quality: mmg cntik manik nya dh try tampal kt tudung.tudung nmpk cntik...
      nt nk order lg...lps raya la yea trbaik

      BalasPadam

    Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

    Menarik Minggu Ini...

    Tema Warna Trend Hari Raya 2024 - Kenapa Jingga/Oren?

    Tidak dinafikan, jenama² terkenal busana² & tudung hari raya sudahpun membuat persiapan lebih awal untuk memperkenalkan koleksi busana masing² untuk hari Lebaran Aidilfitri nanti. Persiapan koleksi baru Hari Raya begini selalunya bermula 3 bulan sebelum tibanya bulan puasa Ramadhan.  Malah ada jenama² terkenal baju Melayu & baju kurung sepadan sedondon telah membuat persiapan sehingga 6 bulan sebelumnya lagi 😱! Januari 2024, jenama baju Melayu & baju kurung sedondon atau sepadan, Bulan Bintang telah memperkenalkan warna² yg bakal trendy, dijangka hot 🔥 untuk Hari Raya Aidilfitri 2024 nanti.

    Design Baju Raya 2024 by LEEYANARAHMAN®

    Siapa tidak kenal jenama LEEYANARAHMAN® yg sudah lebih 10 tahun berkecimpung dalam industri fesyen muslimah di Malaysia. Dengan lebih 2 juta followers di Instagram & hampir 300,000 pengikut di Facebook, jenama tempatan ini semakin kukuh dalam industri fesyen di Malaysia. Menggunakan moto "Design Letops No.1 Malaysia", setiap tahun jenama LEEYANARAHMAN® tidak ketinggalan dengan design² baju baru yg lebih segar untuk hari Lebaran nanti. Kali ini kami perkenalkan barisan rekaan baju Hari Raya dari koleksi Gemersik LEEYANARAHMAN® untuk tahun 2024 ini.

    Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

    Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten disepanjang tahun 2020, 2021, 2022, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun² lalu. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cott

    Design Baju Raya Balik Kampung Jovian Gadis

    Bulan Febuari 2024, pereka fesyen tersohor negara, Jovian Mandagie memperkenalkan barisan rekaan baju untuk koleksi Hari Raya tahun ini. Kami kongsikan kesemua rekaan koleksi Balik Kampung Gadis Jovian rekaan terbaru & maha segar, sesuai untuk kaum² Hawa bg persiapan fesyen bergaya mereka di Aidilfitri nanti. Jovian Balik Kampung Collection bagi Gadis menawarkan rekaan baju mini kurung, mini kebaya, long dress, long kebaya & juga Batwing Kurung (kaftan moden).

    Warna Tema Tudung Bridesmaid Pilihan

    Mencari warna tema untuk bridesmaid atau untuk kelihatan sedondon dalam berkumpulan mungkin akan sedikit mencabar, jika pada saat² akhir 😥. Warna Tema Bridesmaid Tudung Sedondon Pilihan untuk Pengiring Pengantin Ini kerana, tidak semua kedai akan menyimpan stok satu warna, dalam banyak saiz & pada satu² masa - offline ataupun online. Pilihan warna tudung juga mempunyai masalah yg sama kerana kebanyakkan kedai tidak cukup kuantiti mengikut warna tertentu.

    Bawal Cotton Voile Japan Katalog Sampel Warna Tudung Bidang 45/50/55

    Laman ini memudahkan carian contoh warna² tudung bawal cotton voile Japan. Gunakan butang Search untuk membuat carian tudung bawal super mudah & cepat mengikut code warna, warna panggilan & grup warna. Gunakan keyword "all" atau "semua" (tanpa quote) untuk paparan semua. Klik image untuk zoom dekat & download. Mula carian warna dibawah ini. Selamat mencuba! Nak mula sikit-sikit, sini boleh buat tudung jenama sendiri bayar ansuran serendah RM34.50/bulan saja >>>  https://mycollection.shop/hijab.co

    Lilin Melampau Rosakkan Tudung - Lagi Tips Mudah Keraskan Awning

    Kain tudung bawal lembik, terlalu lembut & susah pula dibentuk ketika dipakai? Kini ada tips mudah keraskan bahagian awning tudung bawal atau shawl guna peralatan sedia diruma sahaja 😱. Pada umumnya, ada 2 cara paling mudah yang boleh digunakan, cara yang lebih ekonomi mahupun memerlukan membeli produk pengeras kain. Pssst... ramai review tudung bawal cotton voile Japan awning on-point tak perlu nak keras²kan. Contoh kain tudung bawal tersebut ada disini >>>  bawal cotton voile Japan.

    Warna Tema Hari Raya 2024 Ramalan & Fesyen Pilihan di Lebaran

    Tahun lalu, 2023 warna hitam atau warna² tona gelap menjadi pilihan paling popular muslimin & muslimat untuk warna tema bergaya di Hari Raya Aidilfitri. Sebahagian besar masyarakat di Malaysia yg menyambut hari Lebaran terikut² memakai persalinan sedondon berwarna tona gelap di hari pertama Hari Raya Aidilfitri. Dijangkakan tahun 2024, trend warna² tona gelap sekali lagi menjadi trend & pilihan masyarakat di Malaysia untuk memeriahkan suasana sambutan Aidilfitri. Warna² yg bakal menjadi pilihan & trendy  untuk sambutan lebaran 2024 adalah:-  jingga gelap (burnt orange / dark orange) merah bata (brick red).

    Tudung Jenama Sendiri Cotton Voile Japan Modal Hanya RM35.40 Murah Begini Caranya

    Kini buat tudung jenama sendiri serendah RM35.40/bulan pun boleh 🤔. Modal niaga bulan² tak besar, tak perlu MoQ tudung bawal banyak², produk tidak expired, permintaan tudung bawal konsisten sepanjang tahun - tak terikut viral bagai. Beli borong, buat tudung jenama sendiri bayar COD atau ansuran bulan² boleh lihat disini >>> https://shope.ee/9erExBRD1M   . Postage pun laju super cepat!

    Status Produk

    Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

    • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
    • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
    • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
    • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
    • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
    • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

    Penghantaran

    Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

    Semenanjung Malaysia

    • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
    • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
    • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
    • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

    (*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


    Sabah & Sarawak

    • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
    • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
    • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

    Brunei, Singapura & Thailand

    • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
    • International mail service Pos Laju Malaysia

    Lain-lain Negara

    • Berdasarkan perbincangan.

    Kaedah Pesanan

    1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
    2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
    3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
    4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
    5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
    6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

    Pesanan Borong

    1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
    2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
    3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
    4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
    5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
    6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

    Pesanan Dropship

    1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
    2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
    3. Nyatakan warna, design dipesan.
    4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
    5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
    6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
    7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
    8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
    Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
    Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

    Liputan & Disiarkan Media

    Tudung Bawal Artie di Harian Metro
    Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
    Borong tudung di THR Gegar
    Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

    Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.