KL International Hijab Fair 2014 - Tudung, Perniagaan, Fesyen dan Glamour?

Terima kasih dari kami di Butik Tudung Artie Natasha kerana diberi peluang dan dijemput oleh penganjur KLIHF 2014 (Kuala Lumpur International Hijab Fair 2014) untuk bersama-sama memeriahkan acara buat pertama kalinya, khusus untuk ahli-ahli (pemain) industri Hijab/Tudung tempatan dan peringkat antarabangsa.

KL International Hijab Fair KLIHF 2014 PWTC blog


Bakal diadakan di Tun Razak Hall 3, Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur pada 13-15 June 2014, dan berbagai aturcara serta program disediakan oleh pihak penganjur / pengurusan KLIHF 2014.

Antara program-program yang direka khusus untuk acara peringkat antarabangsa ini di KLIHF 2014 nanti adalah worksyop, perbincangan (talk), showcase Hijab/Tudung, peragaan kanak-kanak (Kids Fashion Show), Solehah International Icon, pendedahan eksklusif selebriti berhijab,  gala diner (makam malam gala) dan banyak lagi.

Dijangka disertai oleh lebih 250 individu/syarikat dalam dan luar negara di ruang pameran acara peringkat antarabangsa ini, yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam berbagai industri berkaitan Hijab / Tudung termasuk tekstil, kain, fesyen, aksesori berhijab/tudung, mesin-mesin pembuatan dan institusi kewangan.

KLIHF 2014 Fesyen Perniagaan Hijab Tudung Pameran Antarabangsa
Imej ikhsan aishah-amin-the-hijab-diaries.blogspot.com untuk KLFW 2013

Berikut adalah antara profil peserta-peserta KLIHF 2014 di PWTC nanti:-

 • Pembuat OEM antarabangsa.
 • Internatonal brand retailers
 • Pemborong antarabangsa dan supporting materials
 • Pereka Fesyen
 • OEM Tailoring
 • Aksesori
 • Produk-produk berkaitan
 • Institusi dan Perkhidmatan Kewangan
 • Agensi Kerajaan
 • Persatuan terlibat dalam perdagangan (tred)
 • Designers Associations

KLIHF 2014 juga  bakal mengundang profil pelawat-pelawat berikut ke tapak pameran di PWTC nanti:-

 • Trade Days Importers
 • Manufacturers
 • Syarikat-syarikat Tred (Trading Companies)
 • Distributors
 • Pemborong (Wholesalers)
 • Penjual (Retailers)
 • Butik (Boutiques)
 • Fashion Showrooms
 • Departmental Stores
 • Buying Agents
 • Pencinta Fesyen dan Pereka Fesyen (Fashion Buyers and Designers)

Acara- acara khas yang diadakan pada KLIHF 2014 peringkat antarabangsa ini termasuk Pemadanan Perniagaan (Business Matching), Forum, Ikon Solehah KLIHF 2014, showcase inovatif dan berbagai aktiviti berkaitan Hijab / Tudung di ruang / tapak pameran antarabangsa tersebut.

Kuala Lumpur International Hijab Fair 2014 akan membuka ruang dan pasaran tred (perdagangan) yang sangat unik untuk peminat / pemilik perniagaan Hijabistas / Tudung dan pemilik/pencinta gaya "headgear" (ber-tudung) muslimah masa kini.

Ia juga menjadi titik mula merangsangkan industri Hijab (tudung) tempatan dan antarabangsa serta merapatkan lagi perhubungan fesyen Muslimah dengan perniagaan. KLIHF 2014 dijangka akan memacu dan memertabatkan industri ber-Hijab kearah lebih glamor, mewah (eksklusif) dan perniagaan ( entreprenur ).

KLIHF 2014 pada bulan Jun 13-15 nanti diberitakan mendapat sokongan dari berbagai agensi kerajaan/kaitan kerajaan, antaranya:-

 • Ministry of Domestic Trade
 • Co-Operatives and Consumer
 • Malaysia Small and Medium Industries Development Corporation (SMIDEC)
 • Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE)
 • Ministry of Tourism and Culture, Malaysia (Kementerian Pelancongan)

Maklumat lanjut boleh diperoleh secara terus oleh pihak penganjur, WOJ Wealth Sdn.Bhd melalui website mereka di http://klihf.com/ atau berhubung untuk pertanyaan lanjut di klihf2014@gmail.com.

Kami, pengurusan Butik Tudung Artie Natasha sangat mengalu-alukan acara berprestij sebegini, lebih-lebih lagi khusus pula untuk industri yang jenama Artie Natasha ceburi. Kami sendiri tergolong dalam banyak profil peserta KLIHF 2014 tersebut dan jika di-izinkan-Nya, akan bersama meriahkan program-program diadakan. .

Namun ia juga bergantung kepada jadual kami yang sangat ketat bagi tahun 2014 ini, lebih-lebih lagi setelah pembukaan / perkenalan jenama Artie Natasha di Thailand oleh syarikat sekutu kami (sister company) di negara gajah putih tersebut baru-baru ini dan khabarnya sehingga artikel ini diterbitkan, permintaan sangat menggalakkan! Terima kasih peminat Hijabistas Ready To Wear.. "Shan Rak Ter"...

Oleh itu, kepada rakan-rakan niaga Tudung Artie Natasha di dalam industri Hijab/fesyen tudung Malaysia, bersama-sama kita menyokong dan memeriahkan lagi acara peringkat antarabangsa sebegini.

Diharap penganjuran buat pertama kali ini bukannya yang terakhir dan seterusnya membuka minda seluruh dunia yang Malaysia sebenarnya adalah antara kuasa besar industri fesyen Hijab/Tudung dunia masa kini, insya-allah.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3otWesOzVko41c3sEmO3loHiN3nX8y0sCPdIZFt_kMDcJTgdRjSu-1m-aDN2wPN3GWkU4e7FLGiaKftl3YCaswNAelhuELv8dKB_IO9w6K5xPcdaLtyWACY47eahEhnVOOvPCA1GJOuI/s72-w640-c-h343/klihf+pemangkin+industri+tudung+malaysia.jpg

2 ulasan:

 1. Tanpa Nama13 Mac

  Butik kami pun dapat invite ke international fair nih. Semoga dapat berjumpa disana yer...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yer.. smoga dapat meriahkan lagi industri tudung Malaysia :-)

   Padam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab masing2. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Warna Tona Biru Tudung Jualan Tertinggi 2023

Usahawanita & founder² tudung jenama sendiri mesti tercari² apakah warna² pilihan utama bakal² pelanggan mereka? Selalunya founder² ini akan memilih tona² warna yg mereka suka, tetapi hakikatnya, yg membeli bukannya diri sendiri bukan? Pilihan warna tudung terpaling laris agak subjektif, adakalanya mengikut musim serta keadaan semasa.

Warna Baru Tudung Bawal Cotton Voile Japan 2024

Fesyen muslimah di Malaysia berkembang pesat sejak 10 tahun kebelakangan ini. Kaum hawa yg berhijab bertudung kini lebih berani mengayakan fesyen² yg lebih sofistikated, bijak pula menggabung padan tona² warna, tetapi masih mengekalkan kesederhanaan (modest) -- berpakaian cara muslimah. Oleh kerana pilihan warna busana² kaum hawa berhijab terlalu banyak, penuh warna-warni, maka bertambahlah rona² warna tudung bg memudahkan suai padan gaya fesyen dipakai masing². Sudah tentu pilihan utama kaum Hawa berhijab fesyen memilih tudung bawal atau shawl kerana rekaan tudung² begini mempunyai pilihan warna yg lebih luas berbanding warna² keluaran koleksi tudung ikut trend semasa.

Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital Tekap Tampal Sticker Hotfix

Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk kegunaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. H

Tudung Bawal Sulam Terbaru Kenapa Sulaman Tangan Pilihan Founder²

Nampaknya trend memakai tudung bawal sulam semakin dominan, permintaan luarbiasa kaum Hawa semua peringkat umur. Kaum Hawa di Malaysia yg memakai hijab, mencari kelainan, memastikan fesyen gaya di pakai kelihatan sofistikated, trendy, tetapi masih mengekalkan kesederhanaan bertudung. Thailand, Filipina & Indonesia, tidak kurang hebatnya permintaan tudung bawal sulam begini, kerana keunikan rekaan serta kehalusan seni bentuk design sulam ditawarkan.

Contoh Design Bawal Sulam Viral Permintaan Luarbiasa

Tidak dapat dinafikan, bawal sulam atau tudung bawal kelim sulam membuat 'come-back' sejak tahun 2019 & 2020 lagi. Permintaan untuk tudung bawal sulam ini sangat luarbiasa & betul² konsisten di sepanjang tahun 2020, 2021, 2022, 2023 hingga kini. Bagi membantu founder², laman ini akan sentiasa diupdate, seperti katalog, dengan design² tudung bawal sulam terbaru & viral. Sebagai pembekal & pembuat tudung bawal cotton voile Japan jenama sendiri, kami terus perhatikan 'trend' & halatuju permintaan tudung² bawal rekaan sulam terbaru. Malah rekaan tudung bawal sulam dikeluarkan antara menjadi 'trending' dikalangan peminat² tudung bawal cotton voile Japan di Malaysia, Sabah & Sarawak, Thailand, Singapura & Brunei. Disini kami himpunkan koleksi rekaan terkini tudung bawal sulam yang menjadi popular & viral sepanjang tahun. Klik pada imej untuk lihat koleksi penuh & warna² kain bawal cotton vo

Tudung Tona Warna Kuning Yellow Pilihan Pengguna 2024

Warna² tona ke-kuningan juga menjadi pilihan paling laris peminat² fesyen & kaum Hawa yg ber-hijab tudung. Warna kuning ini melambangkan kegembiraan, ketenangan, keceriaan. Warna kuning juga memberikan rasa kebahagiaan & kehangatan. Tona warna² ke-kuning-an juga secara psikologi bermakna optimis, semangat dan ceria. Usahawanita & founder² tudung jenama sendiri mesti mempunyai range tona² warna kuning di dalam koleksi tudung keluaran mereka.

Lazada Kenalkan 30 Day Return and Refund Polisi Terbaru 2024

Lazada sebuah platform jual beli atas talian E-commerce di Malaysia baru² ini perkenalkan program Return and Refund dengan polisi terbaru bagi pengguna² platform mereka di Malaysia. 30 hari Returns and Refund Lazada Malaysia hampir mirip platform Shopee yg berikan hanya 15 hari sahaja. Berdasarkan laporan Bernama, polisi Return and Refund Lazada Malaysia yg terbaru ini memberikan tambah nilai berguna untuk pelanggan² mereka, seterusnya memudah cara pengalaman membeli belah atas talian tanpa ragu². Imej: Lazada https://www.lazada.com.my Dalam satu kenyataan oleh Lazada Malaysia, pengguna² platform mereka di Malaysia boleh menggunakan kelebihan ini disamping program² lain yg telah sedia ada. Ini termasuk Polisi Pemulangan 30 hari, 30 day Return Policy, yg lebih mesra & mudah bagi sebarang pembelian dari seller² LazMall & Choice. Disamping itu, polisi program Change of Mind di Lazada Malaysia telah diperluaskan untuk lebih banyak produk

Tudung Bawal Sulam Tangan Salju v2

Genap 1 tahun telah berlalu, kini tudung bawal sulam Salju diupgrade, design sudah ke versi 2.  Founder² terus mengeluarkan design² tudung bawal sulam tangan dengan design  lebih segar & terkini kerana permintaan muslimat berhijab sangat luar biasa. Keluaran kali ini tudung bawal sulam tangan Salju v2 menjadi pilihan design founder², rekaan upgrade dari bawal sulam Salju yg pernah dikeluarkan sekitar bulan Jun 2023. Koleksi tudung bawal cotton voile Japan dengan sulaman bentuk bunga2an ini mendapat permintaan pengguna sepanjang masa. Bawal sulam tangan Salju v2 adalah rekaan klasik & evergreen, menggunakan kain cotton voile Japan, kain bawal paling banyak di gunakan oleh muslimah² moden & peminat² fesyen ber-tudung bawal. Tudung ini di mempunyai sulaman motif bunga diatas kain bawal cotton voile Japan dengan jahitan kelim tebal, signitur jahitan kelim tepi bagi tudung bawal di negeri Kelantan. Corak & bentuk sulaman bunga²an ini dihias

Shopee Bersalah Utamakan Shopee Express Sistem Penghantar Utama

Shopee, laman jualan online terbesar SEA telah mengaku bahawa mereka telah memberikan keutamaan kepada penghantar Shopee Express pada sistem platform e-commerce mereka, di Indonesia. Pihak berkuasa Indonesia mendapati Shopee melanggar perundangan anti-persaingan Indonesia dengan mengutamakan perkhidmatan penghantaran terpilih. Imej: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Shopee_Xpress_Delivery_04.jpg  

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

 • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
 • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
 • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
 • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
 • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
 • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

 • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
 • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
 • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
 • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

 • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
 • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
 • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

 • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
 • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

 • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

 1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
 2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
 3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
 4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
 5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
 6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

 1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
 2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
 3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
 4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
 5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
 6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

 1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
 2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
 3. Nyatakan warna, design dipesan.
 4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
 5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
 6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
 7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
 8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro
Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia
Borong tudung di THR Gegar
Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Kilang tudung bawal sulam bawal asli exclusive cotton voile Japan borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.