5 Trend Fesyen Gaya Hijab Tudung Popular 2014

Tahun 2014, gaya trend fesyen hijab tudung Muslimah Malaysia, terutamanya perincian pemakaian tudong terbaru, tidak lagi cenderung kearah rekaan tudung berbentuk segitiga tradisional semata-mata. Gaya fesyen tudung 2014 dipelbagaikan dengan rekaan eksklusif, trendy, sesuai untuk semua laipasan masyarakat, di bandar mahupun luar bandar.
style gaya tudung popular terbaru 2014 pilihan Muslimah blog

Disini kita perlihatkan 5 trend dan gaya fesyen kegemaran Muslimah tempatan, yang membolehkan si-pemakai bergaya disamping menutupi aurat seperti dikehendaki oleh ajaran agama. Ada diantara fesyen tudung terkini menjadi isu kerana mendedahkan sebahagian aurat muslimat, namun, Artie Natasha ingin fokuskan gaya tudung pilihan terbaru dan menjadi popular terkini pemakai tudung di Malaysia.

Shawl

Artie Natasha sendiri sukakan tudung shawl, kerana ia merupakan gaya ber-hijab/tudung asas dan boleh dipelbagai gayakan mengikut kreativiti masing-masing. Sebagai contoh, pemakaian secara sederhana seperti Muslimah di negara-negara Arab seperti ini:-

tudung shawl rekaan gaya baru 2014
Imej hijab/tudung shawl ikhsan 1nita.my

Anda juga boleh memadankan berbagai aksesori dengan pemakaian gaya tudong shawl anda, mengikut keadaan semasa.

Tudung Syria


Gaya Muslimah Syria pula menjadi kegemaran ramai wanita muslimah Malaysia kini dan 2014 bakal memperlihatkan berbagai rekaan gaya Syria akan diapasarkan. Ini kerana ia sangat mudah dipakai, digayakan dan mudah dipadankan dengan pakaian semasa anda.

tudung style syria terbaru 2014 tudong natasha
Imej hijab/tudung Syria ikhsan gojeshop.com

Tudung Hana Tajima


Terus terang, bagi Artie Natasha rekaan gaya Hana Tajima agak kompleks dan adakalanya nampak keterlaluan, jika anda baru-baru menjinakkan atau pertama kalinya mencuba gaya ber-tudung ini.

Gaya bertudung Hana Tajima (dinamakan berdasarkan pereka fesyen hijab tersohor), bagi Artie sangat sesuai untuk pengayaan di bandar (working women/modern muslimah) kerana ia memberikan aura kemodenan kepada si-pemakai.

gaya fesyen tudung hijab popular 2014
Imej tudung hana Tajima ikhsan hijabistas.com

Tudung Gaya Turban


Walaupun ber-tudung, gaya Turban ini, adakalanya tidak mengikut kehendak-kehendak penutupan aurat seorang Muslimah, namun, gaya ini menjadi ikutan segelintir masyarakat terutamanya remaja dan artis bertaraf internasional Malaysia.

Ketika ini, pereka fesyen negara banyak mengetengahkan rekaan ber-tudung gaya Turban ini kerana memberikan keterampilan moden kepada si-pemakai,

gaya tudung turban 2014 artis Malaysia
Imej tudong Turban ikhsan yunaworlds.blogspot.com

Tudung Bawal


Akhirnya, tudung Bawal, ringkas, mudah, sesuai dipakai serta selesa dalam apa jua keadaan. Ia berasaskan rekaan bentuk segi tiga tradisional dan kebanyakan wanita Musllimah Malaysia bermula dengan pemakaian gaya tudong ini.

Tudung bawal kini juga telah dimodenkan dengan berbagai rekaan yang lebih sofistikated dan trendy. Penggunaan manik, berlian, kristal, pada kain bercorak, tona 2 hingga 3 warna semakin diketengahkan oleh pereka dan pembuat tudung bawal Malaysia.

style tudung bawal baru 2014 tudung artie natasha
Imej koleksi tudung bawal Artie di Artie Natasha Butik.

Bagi Artie Natasha sendiri, tudung bawal koleksi Artie mendapat perhatian dikalangan peminat hijab di negeri-nergeri pantai timur (Kelantan, Terengganu, Pahang), Kedah, Pulau Pinang, Johor, Kuala Lumpur, Putrajaya termasuk Sabah, Sarawak dan Brunei.

Ini adalah kerana kualiti tudung bawal kami (bidang 45 inchi dan 60 inchi) berjenama, mempunyai trademark, jahitan yang lebih kemas, tahan warna serta selalu dipelbagaikan rekaan bagi setiap koleksi. Selain dari itu, kami juga sediakan harga borong yang "luar biasa" yang membolehkan peniaga-peniaga tudung memperoleh hasil yang lebih lumayan.

Ini termasuk tudung bawal bersulam tangan, satu kaedah rekaan kain tudung yang sangat eksklusif  yang membolehkan tudung ini berada dikelasnya tersendiri.

Anda boleh lihat koleksi eksklusif tudung bawal Artie Natasha di laman ini.

Gaya bertudung ini juga membolehkan si-pemakai kelihatan lebih "simple" disamping kelihatan begitu manis.

https://2.bp.blogspot.com/-VTbdCUMhk6Y/Uw5XNOn5kDI/AAAAAAAAJcc/wBDtnFfU5Ko/s72-c/tudung+natasha+rtw+4.png https://www.galeriartie.com/2014/02/5-trend-fesyen-gaya-hijab-tudung.html Blog

5 ulasan:

  1. Tanpa Nama13 Mac

    Nice tips! Trend dan gaya bertudung boleh dikatakan popular untuk 2013-2014. Lebih-lebih lagi dengan berbagai desain dari butik tudung tersohor di Malaysia.

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama14 Mac

    Pilihan atau popular rekaan tudung agak subjektif bg 2014. Namun nice share kerana sudah tentu anda bergelumang dlm arena tekstil fabrik dan rekaan tudung terbaru dan punyai jenama anda sendiri. Tahniah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih diatas komentar dn ia terus memberikan kami semangat mengeluarkan lagi koleksi tudung instant, ready to wear yg mampu dimiliki walaupun berjenama.

      Padam
  3. wah lawa blog, thanks singgah blog saya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq. Blog 2 dlm 1 heeeee.....wan pe kurangnyer... Tks singgah

      Padam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab pengulas yang secara sedar menerbitkannya. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi di laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Lilin Melampau Rosakkan Tudung - Lagi Tips Mudah Keraskan Awning

Kain tudung bawal anda lembik, terlalu lembut & susah dibentukkan ketika memakai? Kini tips mudah mengeraskan bahagian awning tudung bawal mahupun shawl anda. Secara umumnya ada 2 cara paling mudah yang boleh digunakan sama, yang lebih ekonomi mahupun memerlukan membeli produk pengeras kain.

Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital (Tekan Tampal Sticker)

Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk keguinaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. Hidupk

Tag Label Tudung Jenama Sendiri

Perasan tak tudung jenama brand besar seperti Bawal Exclusive, Benang Hijau, Aidijuma menggunakan tag jenis woven pada koleksi bawal² mereka? Oleh kerana tudung bawal plain pada dasarnya nampak sama, yang membezakan adalah kualiti material kain bawal cotton voile digunakan oleh brand tudung masing². Oleh itu, senang pengguna untuk kenal pasti bawal jenis/brand apa digunakan ketika dipakai dengan adanya tag atau label tudung begini. Tag tudung yang sering digunakan oleh brand² besar & founder² adalah dari jenis woven/tenun, Center-Fold (lipat tengah) atau End-Fold (lipat hujung). Material dibuat dari damask atau campuran nylon & benang warna pilihan ditenun jahit mesin ikut design/logo brand masing². Harga tag tudung begini boleh serendah 10 sen satu & tidak mahal mana. Ia boleh menggunakan berbagai warna dari benang gold, silver, hitam, putih & sebagainya, ikut design logo founder². Tag tudung woven begini tahan lasak & tak luntur warna, permukaan l

Sticker Manik Bentuk Dokoh Kerongsang Untuk Tudung Kaftan & Kurung Moden

Sticker manik DMC pelekat hotfix design bentuk kerongsang brooch dokoh, bentuk manik 3D, mendapat sambutan luar biasa sejak kebelakangan ini. Manik² DMC original bukan sahaja diletakkan pada koleksi baju busana kurung baru atau tudung, malah boleh digunakan untuk 'upgrade' baju² lama yang masih elok supaya kelihatan lebih eksklusif. Dengan Kolaborasi: Qilafairy Exclusive Johor ©2021 Kini tidak perlu menjahit satu² manik 3D pada baju kegemaran anda! Anda bebas dengan idea, bergaya ikut design kegemaran sahaja... Sticker hotfix manik DMC senang saja untuk diletak pada baju, kaftab atau tudung, guna seterika biasa mahupun mesin steam press. Sticker manik DMC bentuk kerongsang dokoh ini datang dalam saiz nominal 40cm x 40cm, dapat antara 12 - 30 bentuk, mempunyai berbagai corak & motif moden. Jika disusun letak pada tudung atau baju kurung moden, kebaya moden, busana, kaftan & seangkatannya, pakaian tersebut akan kelihatan lebih eksklusif. #diamondpa

Mengenal Jenis Fabrik Kain Tudung - Crepe (Moss & Valentro)

Berbagai fabrik boleh digunakan untuk dijadikan pilihan dibuat tudung atau pakaian muslimah. Namun pilihan fabrik yang sesuai banyak bergantung kepada rekaan (design) koleksi tudung/pakaian tersebut. Kali ini Artie Natasha berkongsikan fabrik tudung pilihan terhangat tahun 2015 sehingga Hari Raya Aidilfitri & dijangka akan terus menjadi pilihan muslimah sepanjang masa, untuk fesyen bertudung mahupun dijadikan jubah atau kain blaus. Imej ikshan : www.jxmytex.com

Tudung Bawal Sulam Biku Embun Bidang 45 Cotton Voile Japan Export Quality

Bawal sulam biku Embun design 2 dalam 1 bawal Kelantan cotton voile kelim sulam. Bawal pilihan lebih 30 warna antara jualan tertinggi viral 2021/2022. Bawal sulam rekaan klasik moden begini sangat diminati digaya padan dengan fesyen-fesyen muslimah. Bawal sulam dwi design Kelantan ini juga dikenali bawal sulam biku, bawal sulam corak embun, dua rekaan kelim sulam dalam satu. Oleh itu terus memberikan lebih opsyen untuk bergaya disamping kembalikan nastolgia rekaan kain bawal klasik zaman mak-mak kita dahulu. Rekaan kain bawal plain serba klasik, sulam minimal memberikan kelainan ketika digayakan peminat-peminat tudung bawal Kelantan. Harga borong disediakan - lebih murah & lebih nilai! Spesifikasi: Saiz: Bidang 45 / ~110cm Bentuk: Segi empat sama Fabrik: Cotton voile premium Japan exsport quality Kelim: Sulam putih/cream, 2 bahagian sulam biku & 2 bahagian sulam bentuk embun. Sifat-Sifat Bawal Kelantan: Mudah bentuk Awning on-point Senang

10 Tip Penjagaan Mesin Steampress oleh Pengguna Lebih 8 Tahun Guna

Body mesin steampress patah, cover mesin steampress berlubang 😱. Dikhabarkan mesin founder beli di sini 8 tahun yg lalu terus berjasa!  Ini tips nya dikongskan founder-founder... Plug wayar mesin terus ke soket dinding. Elak guna wayar extension murah². Jika perlu gunakan extension wayar, guna jenis wayar tebal. Elak guna secara terus menerus berjam-jam, beri masa rehat bila perlu. Amalkan cuci/lap tapak alas pemanas sebelum mulakan kerja. Jika tidak digunakan, ketika sejuk, turunkan handle penuh & lock. Jika tidak lock tekanan hidraulik press boleh melemahkan struktur body mesin. Tukar pelapik padding jika perlu. Hamparkan kain lain sebagai pengalas jika diperlukan. Lap & bersihkan habuk/kotoran disekeliling mesin dari masa ke semasa. Guna mesin di ruang terbuka & mempunyai pengu

Cara Bayar Ansuran RM57 Buat Tudung Jenama Sendiri

Kini super mudah buat tudung bawal jenama sendiri dengan bayar ansuran. Kembangkan bisnes & koleksi tudung butik anda tanpa terasa beban modal. Buat tudung jenama sendiri bayar Ansuran serendah rm57.77/bulan saja! Dapat real color kain pilihan, free plastik tudung & postage pun murah - COD pun boleh! Founder² dah tempah prepare #raya2023 anda bila lagi? Beli borong, Buat tudung jenama sendiri bayar COD atau ansuran bulan² pun ada >>> https://shope.ee/3pnv8FJzaz . Postage pun laju super cepat! Terus maju jaya, kami tetap bantu usahawan² sebaik mungkin 🤗. Contact Admin di wa.me/60175168305 @ klik butang "Whatsapp" pun boleh. Staf sedia membantu & respons super pantas. Nak tengok bawal sulam ready stok ada disini: https://mycollection.shop/bawal . #tudungjenamasendiri #bawal #bawalsulam #tudungbawal #bawalkelantan #hijabstyle #muslimahwear #tudungjenamasendiri

Bawal Sulam (Yang Viral Tu...)

Siapa sangka, tahun 2022 menyaksikan ‘kebangkitan semula’ trend tudung bawal sulam dengan corak yang lebih minimalis, klasik dengan berbagai fabrik bawal yang berbeza. Kebanyakan seller menjual tudung/hijab ini dengan harga sekitar RM40-RM50 sehelai bergantung kepada corak sulaman tudung bawal mereka.  Sekitar tahun 2000 ke atas, tudung ini sangat popular dipakai oleh wanita-wanita Melayu dengan berbagai cara gaya & design, siap hiasan batu & manik keliling kain untuk tudung bawal sulam mereka. Tudung bawal sulam kembali hangat terjual di pasaran? Tahun 2022, ramai yang mula selongkar almari di rumah untuk mencari tudung-tudung lama terutamanya yang pernah dimiliki ibu mereka. Menurut pemilik-pemilik tudung bawal sulam di TikTok, terdapat banyak helai yang ‘diperam’ simpan, dengan berbagai warna & corak yang lebih menarik. Ada sesetengah tudung bawal sulam milik mak-mak mereka tampil lebih cantik berbanding design tudung bawal sulam klasik yang viral terjual d

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia Borong tudung di THR Gegar Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Tudung bawal sulam exclusive borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.