Persiapan Hari Raya 2014 Design Tudung Terbaru Lebih Awal?

Suku tahun 2014 ini amat mencabar setakat ini! Misteri kehilangan pesawat 777 MH 370, penculikan 2 wanita Cina di Semporna Sabah, peristiwa cemas kebakaran pesawat Malindo Air, kenaikan tarif elektrik telah memberikan impak sangat besar kepada rakyat Malaysia.

Namun bagi golongan peniaga, suku tahun pertama ini lah amat kritikal bagi melihat sejauh mana hala tuju perniagaan masing-masing. Dan ditambah pula sambutan perayaan seperti Hari Raya Aidilfitri 2014 dan Hari Raya Qurban (Aidiladha) yang bakal tiba dalam pertengahan tahun ini.

tudung natasha hari raya 2014 blog

Persiapan untuk hari-hari perayaan sebegini (Hari Raya Puasa dan Hari Raya Haji) dimulakan awal, bagi mengelakkan kesibukan untuk menjalankan ibadah di bulan Ramadhan kelak. Kami di butik Artie Natasha, seperti biasa dalam tiap-tiap tahun, sebelum menjelang Ramadhan dan Syawal, mengeluarkan edisi tudung-tudung terbaru khusus untuk peminat Tudung Natasha dan pencinta pemakai tudung "ready to wear", dipakai ketika menyambut Aidilfitri kelak.

Berikut adalah sebahagian dari  koleksi galeri tudung-tudung kami di Artie Natasha yang telah dan bakal dipasarkan ke seluruh negara termasuk Sabah, Sarawak, Brunei, Thailand dan Singapura untuk perayaan Hari Raya Aidilfitri nanti. Sebahagian besar koleksi ini sudahpun berada di butik-butik kami di Kota Bharu Kelantan, serta wakil jualan/rakan niaga kami di seluruh negara.


Tudung-tudung ini mudah dipadankan dengan design baju raya anda kelak kerana kepelbagaian rekaan dikeluarkan. Keselesaan juga diutamakan dimana koleksi tudung-tudung terbaru ini menggunakan berbagai jenis kain yang sejuk seperti kain kapas, chiffon, lycra dipadankan dengan pelbagai corak moden terutamanya yang bertemakan design batik.

Sesesuai untuk wanita dan muslimah "on the go" serta moden, tudung siap pasang, atau tudung instant Artie Natasha telah melalui perubahan serta tambah nilai design/rekaan. Keutamaan, tudung-tudung jenama kami mampu dimiliki oleh semua. Ketahanan setiap rekaan/design tudung ini dititik beratkan serta kami memastikan design tudung-tudung ini kaya dengan warna-warna yang pasti memukau.

Diharap persiapan menjelang Ramadhan dan hari raya Aidilfitri tahun ini dipermudahkan agar tidak mengganggu perjalanan ibadah kita semua sebagai peniaga di bulan puasa kelak.

https://3.bp.blogspot.com/-NsI2LlwrdPQ/U67nSef6ttI/AAAAAAAAKdw/fz6F0wGX5ps/s72-c/fb-43.jpg https://www.galeriartie.com/2014/04/persiapan-hari-raya-2014-design-tudung.html Blog

2 ulasan:

  1. usahawan tudung dan tukang jahit baju dah mula sibuk persiapan untuk hari raya, pembeli pun bagus kalau mula buat persediaan, beli awal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju pendapat bro DH.. semoga persiapan awal tidak mengganggu ibadah kelak baik bg pengguna mahupun peniaga. TQ drop by :-)

      Padam

Ulasan, komentar & pandangan diterbitkan adalah hak & tanggungjawab pengulas yang secara sedar menerbitkannya. Ketahui lanjut dasar Polisi Privasi di laman kami.

Menarik Minggu Ini...

Lilin Melampau Rosakkan Tudung - Lagi Tips Mudah Keraskan Awning

Kain tudung bawal anda lembik, terlalu lembut & susah dibentukkan ketika memakai? Kini tips mudah mengeraskan bahagian awning tudung bawal mahupun shawl anda. Secara umumnya ada 2 cara paling mudah yang boleh digunakan sama, yang lebih ekonomi mahupun memerlukan membeli produk pengeras kain.

Mesin Steam Press Iron Fabrik Digital (Tekan Tampal Sticker)

Mesin steampress iron baru sesuai untuk menekap & menampal hotfix batu berlian DMC berbagai saiz pada tudung & fabrik pakaian material cotton, chiffon, crepe satin, batik & banyak lagi. Review founder2 yang telah guna mesin steampress jenama ini lebih 8 tahun. Coretan mereka ada disini:  https://www.galeriartie.com/2022/12/10-tip-penjagaan-mesin-steampress-oleh.html  Penghantaran PERCUMA ke seluruh Semenanjung Malaysia. FREE DELIVERY untuk West Malaysia! Spesifikasi: Power : 1500W Pressing plate size : 26" x 10” Aluminium Pressng Plate with Teflon Coating Washable Ironing Pad Cover Tempat letak fabrik untuk menekap lebih besar dari steam press iron biasa. Sesuai untuk keguinaan komersil & persendirian, rekabentuk kompak boleh diletakkan di butik mahupun dirumah & ruang kerja. Mempunyai ciri-ciri keselamatan dengan kawalan suhu untuk disesuaikan ikut fabrik & spesifikasi sticker hotfix berlian yang ingin ditekan tampal. Hidupk

Tag Label Tudung Jenama Sendiri

Perasan tak tudung jenama brand besar seperti Bawal Exclusive, Benang Hijau, Aidijuma menggunakan tag jenis woven pada koleksi bawal² mereka? Oleh kerana tudung bawal plain pada dasarnya nampak sama, yang membezakan adalah kualiti material kain bawal cotton voile digunakan oleh brand tudung masing². Oleh itu, senang pengguna untuk kenal pasti bawal jenis/brand apa digunakan ketika dipakai dengan adanya tag atau label tudung begini. Tag tudung yang sering digunakan oleh brand² besar & founder² adalah dari jenis woven/tenun, Center-Fold (lipat tengah) atau End-Fold (lipat hujung). Material dibuat dari damask atau campuran nylon & benang warna pilihan ditenun jahit mesin ikut design/logo brand masing². Harga tag tudung begini boleh serendah 10 sen satu & tidak mahal mana. Ia boleh menggunakan berbagai warna dari benang gold, silver, hitam, putih & sebagainya, ikut design logo founder². Tag tudung woven begini tahan lasak & tak luntur warna, permukaan l

Sticker Manik Bentuk Dokoh Kerongsang Untuk Tudung Kaftan & Kurung Moden

Sticker manik DMC pelekat hotfix design bentuk kerongsang brooch dokoh, bentuk manik 3D, mendapat sambutan luar biasa sejak kebelakangan ini. Manik² DMC original bukan sahaja diletakkan pada koleksi baju busana kurung baru atau tudung, malah boleh digunakan untuk 'upgrade' baju² lama yang masih elok supaya kelihatan lebih eksklusif. Dengan Kolaborasi: Qilafairy Exclusive Johor ©2021 Kini tidak perlu menjahit satu² manik 3D pada baju kegemaran anda! Anda bebas dengan idea, bergaya ikut design kegemaran sahaja... Sticker hotfix manik DMC senang saja untuk diletak pada baju, kaftab atau tudung, guna seterika biasa mahupun mesin steam press. Sticker manik DMC bentuk kerongsang dokoh ini datang dalam saiz nominal 40cm x 40cm, dapat antara 12 - 30 bentuk, mempunyai berbagai corak & motif moden. Jika disusun letak pada tudung atau baju kurung moden, kebaya moden, busana, kaftan & seangkatannya, pakaian tersebut akan kelihatan lebih eksklusif. #diamondpa

Mengenal Jenis Fabrik Kain Tudung - Crepe (Moss & Valentro)

Berbagai fabrik boleh digunakan untuk dijadikan pilihan dibuat tudung atau pakaian muslimah. Namun pilihan fabrik yang sesuai banyak bergantung kepada rekaan (design) koleksi tudung/pakaian tersebut. Kali ini Artie Natasha berkongsikan fabrik tudung pilihan terhangat tahun 2015 sehingga Hari Raya Aidilfitri & dijangka akan terus menjadi pilihan muslimah sepanjang masa, untuk fesyen bertudung mahupun dijadikan jubah atau kain blaus. Imej ikshan : www.jxmytex.com

Tudung Bawal Sulam Biku Embun Bidang 45 Cotton Voile Japan Export Quality

Bawal sulam biku Embun design 2 dalam 1 bawal Kelantan cotton voile kelim sulam. Bawal pilihan lebih 30 warna antara jualan tertinggi viral 2021/2022. Bawal sulam rekaan klasik moden begini sangat diminati digaya padan dengan fesyen-fesyen muslimah. Bawal sulam dwi design Kelantan ini juga dikenali bawal sulam biku, bawal sulam corak embun, dua rekaan kelim sulam dalam satu. Oleh itu terus memberikan lebih opsyen untuk bergaya disamping kembalikan nastolgia rekaan kain bawal klasik zaman mak-mak kita dahulu. Rekaan kain bawal plain serba klasik, sulam minimal memberikan kelainan ketika digayakan peminat-peminat tudung bawal Kelantan. Harga borong disediakan - lebih murah & lebih nilai! Spesifikasi: Saiz: Bidang 45 / ~110cm Bentuk: Segi empat sama Fabrik: Cotton voile premium Japan exsport quality Kelim: Sulam putih/cream, 2 bahagian sulam biku & 2 bahagian sulam bentuk embun. Sifat-Sifat Bawal Kelantan: Mudah bentuk Awning on-point Senang

10 Tip Penjagaan Mesin Steampress oleh Pengguna Lebih 8 Tahun Guna

Body mesin steampress patah, cover mesin steampress berlubang 😱. Dikhabarkan mesin founder beli di sini 8 tahun yg lalu terus berjasa!  Ini tips nya dikongskan founder-founder... Plug wayar mesin terus ke soket dinding. Elak guna wayar extension murah². Jika perlu gunakan extension wayar, guna jenis wayar tebal. Elak guna secara terus menerus berjam-jam, beri masa rehat bila perlu. Amalkan cuci/lap tapak alas pemanas sebelum mulakan kerja. Jika tidak digunakan, ketika sejuk, turunkan handle penuh & lock. Jika tidak lock tekanan hidraulik press boleh melemahkan struktur body mesin. Tukar pelapik padding jika perlu. Hamparkan kain lain sebagai pengalas jika diperlukan. Lap & bersihkan habuk/kotoran disekeliling mesin dari masa ke semasa. Guna mesin di ruang terbuka & mempunyai pengu

Cara Bayar Ansuran RM57 Buat Tudung Jenama Sendiri

Kini super mudah buat tudung bawal jenama sendiri dengan bayar ansuran. Kembangkan bisnes & koleksi tudung butik anda tanpa terasa beban modal. Buat tudung jenama sendiri bayar Ansuran serendah rm57.77/bulan saja! Dapat real color kain pilihan, free plastik tudung & postage pun murah - COD pun boleh! Founder² dah tempah prepare #raya2023 anda bila lagi? Beli borong, Buat tudung jenama sendiri bayar COD atau ansuran bulan² pun ada >>> https://shope.ee/3pnv8FJzaz . Postage pun laju super cepat! Terus maju jaya, kami tetap bantu usahawan² sebaik mungkin 🤗. Contact Admin di wa.me/60175168305 @ klik butang "Whatsapp" pun boleh. Staf sedia membantu & respons super pantas. Nak tengok bawal sulam ready stok ada disini: https://mycollection.shop/bawal . #tudungjenamasendiri #bawal #bawalsulam #tudungbawal #bawalkelantan #hijabstyle #muslimahwear #tudungjenamasendiri

Bawal Sulam (Yang Viral Tu...)

Siapa sangka, tahun 2022 menyaksikan ‘kebangkitan semula’ trend tudung bawal sulam dengan corak yang lebih minimalis, klasik dengan berbagai fabrik bawal yang berbeza. Kebanyakan seller menjual tudung/hijab ini dengan harga sekitar RM40-RM50 sehelai bergantung kepada corak sulaman tudung bawal mereka.  Sekitar tahun 2000 ke atas, tudung ini sangat popular dipakai oleh wanita-wanita Melayu dengan berbagai cara gaya & design, siap hiasan batu & manik keliling kain untuk tudung bawal sulam mereka. Tudung bawal sulam kembali hangat terjual di pasaran? Tahun 2022, ramai yang mula selongkar almari di rumah untuk mencari tudung-tudung lama terutamanya yang pernah dimiliki ibu mereka. Menurut pemilik-pemilik tudung bawal sulam di TikTok, terdapat banyak helai yang ‘diperam’ simpan, dengan berbagai warna & corak yang lebih menarik. Ada sesetengah tudung bawal sulam milik mak-mak mereka tampil lebih cantik berbanding design tudung bawal sulam klasik yang viral terjual d

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Status Produk

Berikut adalah panduan & keterangan berkenaan status produk:-

  • Nilai Hebat - Produk berstatus jualan dengan lebih nilai dari harga asal.
  • Terbaru - Produk baru dilancarkan, kurang dari 10 hari dari warktu penyenaraian.
  • Restok - Produk telah ditambah stok & mempunyai bilangan mencukupi untuk edaran.
  • Tiada Stok - Produk sudah kehabisan stok.
  • Terhad - Produk mempunyai kuantiti/saiz/warna/kombo warna terhad.
  • Tamat Keluaran - Produk tidak diedarkan.

Penghantaran

Ketika ini kami di #galeriartie menyediakan khidmat penghantaran seperti berikut:-

Semenanjung Malaysia

  • Pos Laju - penerimaan pakej 1-3 hari bekerja. (*)
  • CityLink - 90% penerimaan pakej dalam 24 jam. (*)
  • J&T Express - penerimaan pakej dalam 1-3 hari bekerja. (*)
  • Logistik - penerimaan pakej hari sama pick up di rangkaian pekhidmatan logisitk terpilih.

(*) Bergantung kepada persekitaran & keadaan semasa.


Sabah & Sarawak

  • Pos Laju - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • J&T Express - penerimaan pakej 3-6 hari bekerja.
  • CTSI Logistik - Mel udara, postage bayar ketika terima 3-5 hari.

Brunei, Singapura & Thailand

  • Penerimaan pakej di negeri M'sia bersempadan - jimat kos & cepat.
  • International mail service Pos Laju Malaysia

Lain-lain Negara

  • Berdasarkan perbincangan.

Kaedah Pesanan

  1. Membuat pesanan terus di laman web galeriartie.com atau menerusi aplikasi Whatsapp, Wechat, Facebook, Telegram & sebagainya.
  2. Pesanan di proses & kam akan berhubung untuk tujuan pengesahan & semakan stok.
  3. Perincian pesanan & kemaskini pembayaran disertakan.
  4. Membuat pembayaran & mengirimkan salinan.
  5. Pesanan dihantar melalui perkhidmatan penghantaran yang dipilih.
  6. Pesanan sampai ke destinasi dalam jangka waktu ditetapkan.

Pesanan Borong

  1. Ketika ini pesanan borong hanya dikhaskan untuk ahli niaga berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan borong adalah bagi jumlah produk melebihi 10 unit (bawal), 100pcs (sticker).
  3. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  4. Nyatakan warna, design yang diperlukan (jika perlu).
  5. Penerimaan bayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  6. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.

Pesanan Dropship

  1. Ketika ini pesanan dropship hanya dikhaskan untuk ahli berdaftar dengan www.galeriartie.com
  2. Pesanan dropship boleh dilakukan di laman web ini & atau melalui aplikasi Whatsapp, Facebook, Telegram
  3. Nyatakan warna, design dipesan.
  4. Pesanan adalah berdasarkan capaian stok semasa.
  5. Sila sertakan maklumat penerima seperti nama penuh, nombor telefon, alamat penghantaran serta poskod.
  6. Masukkan butiran Agen seperti nama & nombor telefon diruang AGEN. Kemudian tekan butang serah.
  7. Penerimaan pembayaran sebelum 12 tengahari waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan pada hari sama.
  8. Penerimaan pembayaran selepas 2 petang waktu bekerja Kelantan - penghantaran dilakukan hari bekerja berikutnya.
Dengan menekan "Add to Cart" & "Hantar Pesanan" anda telah bersetuju, membaca & memahami keterangan yang tertera pada laman disediakan.
Warna atau kombo warna produk akan ada sedikit perbezaaan tona kerana faktor resolusi skrin & pencahayaan ketika pengambaraan.

Liputan & Disiarkan Media

Tudung Bawal Artie di Harian Metro Borong tudung bawal tv1 rtm Malaysia Borong tudung di THR Gegar Borong tudung bawal sticker hotfix Kota Bharu

Tudung bawal sulam exclusive borong tudung dari kilang, Bawal Kelantan kilang tudung satin crepe cotton voile murah stok bersedia.